***
*** RSSing Note: Article removed by member request. ***
***
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-Lp
עובדות סוציאליות מעל לחוק, גם כאשר הן דורסות בני אדם, השופטים מגלים כלפיהן סלחנות. עו"ס שלומית לב נכנסה לצומת בנסיעה שוטפת ופגעה ברוכב אופנוע ישראל רומנו, בן 59 (להלן – ישראל), שנסע אותה עת ברחוב גולומב, מימין לשמאל כיוון נסיעת הנאשמת. כתוצאה מהפגיעה, הועף ישראל ופגע עם ראשו בעמוד המוצב במקום. רומנו, נחבל בגופו חבלות קשות ביותר, כמפורט בסעיף 5 לכתב האישום ובמסמכים הרפואיים שהוגשו בעניינו וסומנו ת/ל/2 ולמעשה, בשל פגיעה שספג בעמוד השדרה, הפך למשותק, כאשר גפיו התחתונות משותקות שיתוק מלא וגפיו העליונות, משותקות שיתוק חלקי וזאת כאשר, עובר לתאונה, היה אדם עצמאי לחלוטין.
ישראל אושפז תקופה ארוכה, במחלקת טיפול נמרץ ולאחר מכן במחלקה שיקומית וכיום, הנו מרותק לכסא גלגלים ונעזר במטפל צמוד.
כחלק מראיות המאשימה לעונש, נשמעה עדותם של ישראל, בה תיאר את מצבו הגופני, הנפשי והרפואי, נכון להיום וכן, העידה בתו, שני. בעדות חופשית, אמוציונלית, שלא הותירה עין יבשה באולם בית המשפט וניכר היה כי ניתנה בדם ליבם, תיארו השניים את האסון שנפל עליהם בעקבות התאונה, כיצד הפך ישראל מאדם עצמאי, בריא, בעל עסק, המפרנס היטב את משפחתו, אשתו ושלושת ילדיו למשותק בארבע גפיו, מרותק לכסא גלגלים, הנזקק לסיוע בכל פעולה ולו הטריוואלית ביותר, כפי שפירט ישראל בעדותו, במהלך היום.
שני סיפרה על הקשר עם אביה, עובר לתאונה וכי היה עמוד התווך שלה ושל כל המשפחה. בהמשך, תיארה כיצד נודע לה על התאונה ומה אירע כאשר הגיעה לבית החולים, כיצד שהתה לצד מיטת אביה, במחלקת טיפול נמרץ, במשך חודש ימים ולאחר מכן, במחלקה השיקומית.
שני סיפרה כי אמה סובלת מדיכאון וכי המשפחה כולה התפרקה בעקבות התאונה ופציעתו הקשה של ישראל, וכי היא עצמה, לא יכולה ללמוד והמשיך בחייה בשל מצבו של אביה.
שני טענה כנגד הנאשמת, עו"ס שלומית לב שלא באה לבקר את אביה בבית החולים.
ומה קיבלה שלמית לב? 6 חודשי עבודות שירות.
למה? כי היא יודעת לעשות הצגות. טענה שהיא מתחרטת, אבל היא אפילו לא באה לבית חולים לראות את מי שאת חיייו חיסלה. כל מה שעניין את השופטת שרית קריספין זה שהעו"ס מפחדת להכנס לכלא. "הפנתה ב"כ הנאשמת לתסקיר שירות המבחן בנוגע לאישיותה של הנאשמת, אורח חייה הנורמטיבי, נטילת האחריות המלאה והחרטה הרבה שהיא חשה, כמו גם נסיבות חייה הייחודיות, היותה עובדת סוציאלית ותרפיסטית, המתגוררת בקיבוץ ב"עוטף עזה" ומטפלת בילדים נפגעי פוסט טראומה, עקב המצב הבטחוני באזור. עוד התייחסה ב"כ הנאשמת למצבה המשפחתי הייחודי של הנאשמת, היותה הורה עצמאי לשני ילדים קטינים ומצבם הנפשי של הילדים עצמם, עקב החשש כי יאבדו גם את אמם".
קראנו את גזר הדין ולא ראינו איפה הנאשמת הזו "נטלה אחריות". איפה? היא התחרטה? בפני מי? בפני בית המשפט שירחם עליה. ומה עם האיש שבו היא פגעה? האם שילמה לו פיצויים? היא תבוא לטפל בו? היא תבוא לדחוף את כסא הגלגלים שלו? איפה האחריות?
כך פותחת השופטת את דבריה: "הנאשמת נותנת את הדין על טעות של שבריר שניה, שהובילה, למרבה הצער, לתוצאה טרגית ולשינוי מהותי וקיצוני בחייהם של ישראל ומשפחתו ובחייהם של הנאשמת וילדיה". ואם הנאשמת לא הייתה עו"ס, האם גם אז הייתה השופטת סלחנית בגלל "טעות של שבריר שניה?"
בתמונה: שרית קריספין אברהם, עו"ס דורסת היא מסכנה. יש לרחם על העו"ס הדורסת ולא על הגבר שדרסה
לפני כבוד השופטת שרית קריספין-אברהם
בעניין: מדינת ישראל
המאשימה ע"י ב"כ עו"ד אקסול
נגד: שלומית לב
הנאשמת ע"י ב"כ עו"ד דמתי-דויטש
גזר דין
הנאשמת הורשעה, על פי הודאתה, בגרם תאונת דרכים וחבלה של ממש, בגין אי ציות לתמרור 302 ונהיגה בקלות ראש.
על פי עובדות כתב האישום, הרי שביום 9.10.14, בשעה 11:30 לערך, נהגה הנאשמת ברכב, בגבעתיים, ברחוב בראשית, מכיוון דרום לכיוון צפון ובהתקרבה לצומת עם רחוב גולומב, כאשר בכיוון נסיעתה מוצב תמרור 302 (עצור ותן זכות קדימה), לא הבחינה בתמרור האמור, נכנסה לצומת בנסיעה שוטפת ופגעה ברוכב אופנוע, ישראל רומנו, בן 59 (להלן – ישראל), שנסע אותה עת ברחוב גולומב, מימין לשמאל כיוון נסיעת הנאשמת.
כתוצאה מהפגיעה, הועף ישראל ופגע עם ראשו בעמוד המוצב במקום.
כתוצאה מהתאונה, נחבל בגופו ישראל חבלות של ממש קשות ביותר, כמפורט בסעיף 5 לכתב האישום ובמסמכים הרפואיים שהוגשו בעניינו וסומנו ת/ל/2 ולמעשה, בשל פגיעה שספג בעמוד השדרה, הפך לפרפלג, כאשר גפיו התחתונות משותקות שיתוק מלא וגפיו העליונות, משותקות שיתוק חלקי וזאת כאשר, עובר לתאונה, היה אדם עצמאי לחלוטין.
ישראל אושפז תקופה ארוכה, במחלקת טיפול נמרץ ולאחר מכן במחלקה שיקומית וכיום, הנו מרותק לכסא גלגלים ונעזר במטפל צמוד.
ביום 3.3.15, הודתה הנאשמת, באמצעות בא כוחה דאז, במיוחס לה בכתב האישום, במסגרת הסדר טעון לעניין העונש ובהסכמת הצדדים, נשלחה אל שירות המבחן, על מנת שיינתן תסקיר בעניינה.
ביום 27.8.15, ניתן תסקיר כאמור ומבלי לפגוע בצנעת הפרט, תוארו נסיבות חייה של הנאשמת, בעבר ובהווה, הסיטואציה המשפחתית הייחודית עמה היא מתמודדת, מצבה הנפשי בעקבות התאונה ונטילת האחריות המלאה והחרטה הרבה שהיא חשה על הפגיעה הקשה בישראל.
ביום 6.9.15, ביקש ב"כ הנאשמת דאז להפנות את הנאשמת אל הממונה על עבודות השירות ועל אף התנגדות ב"כ המאשימה, נעתרתי לבקשה ועל פי חוות דעתו של הממונה על עבודות השירות, נמצאה הנאשמת מתאימה לריצוי עונש מאסר בעבודות שירות.
ביום 25.11.15, הציגו הצדדים את הסדר הטעון בפני בית המשפט, הגישו ראיותיהם לעונש וטענו טיעוניהם.
כחלק מראיות המאשימה לעונש, נשמעה עדותם של ישראל, בה תיאר את מצבו הגופני, הנפשי והרפואי, נכון להיום וכן, העידה בתו, שני.
בעדות חופשית, אמוציונלית, שלא הותירה עין יבשה באולם בית המשפט וניכר היה כי ניתנה בדם ליבם, תיארו השניים את האסון שנפל עליהם בעקבות התאונה, כיצד הפך ישראל מאדם עצמאי, בריא, בעל עסק, המפרנס היטב את משפחתו, אשתו ושלושת ילדיו למשותק בארבע גפיו, מרותק לכסא גלגלים, הנזקק לסיוע בכל פעולה ולו הטריוואלית ביותר, כפי שפירט ישראל בעדותו, במהלך היום.
שני סיפרה על הקשר עם אביה, עובר לתאונה וכי היה עמוד התווך שלה ושל כל המשפחה. בהמשך, תיארה כיצד נודע לה על התאונה ומה אירע כאשר הגיעה לבית החולים, כיצד שהתה לצד מיטת אביה, במחלקת טיפול נמרץ, במשך חודש ימים ולאחר מכן, במחלקה השיקומית. שני סיפרה כי אמה סובלת מדיכאון וכי המשפחה כולה התפרקה בעקבות התאונה ופציעתו הקשה של ישראל וכי היא עצמה, לא יכולה ללמוד והמשיך בחייה בשל מצבו של אביה.
שני טענה כנגד הנאשמת, שלא באה לבקר את אביה בבית החולים.
כמו כן, הוגשו מסמכים רפואיים בעניינו של ישראל וגיליון הרשעות קודמות של הנאשמת.
בהמשך, טענה ב"כ המאשימה לעונש ובתמצית, התייחסה לחומרת הנסיבות, חומרת החבלות שנגרמו לישראל וביקשה שבית המשפט ייתן משקל רב יותר לאינטרס הציבורי, על פני זה של הנאשמת.
ב"כ המאשימה התייחסה למספר פסקי דין של בית המשפט העליון – קרני, בן זויה, סנדרוביץ וטענה כי על פי פסיקת בית המשפט העליון יש להחמיר בענישה במקרים דוגמת המקרה שלפנינו.
כמו כן, התייחסה לפסקי דין נוספים של ערכאות שונות, כמפורט בפרוטקול.
לבסוף, ביקשה כי בית המשפט יגזור עונש ברף העליון של הסדר הטעון שגובש בין הצדדים – 7 חודשי מאסר בפועל ויכבד את רכיבי הענישה המוסכמים – 6 שנות פסילה בפועל, מאסר מותנה, פסילה מותנית, קנס, התחייבות כספית ופיצוי לישראל.
ב"כ הנאשמת, החלה טיעוניה בהבעת צער בפני ישראל ושני על הפגיעה שפגעה בו הנאשמת והוסיפה כי הנאשמת רצתה לבקר את ישראל בבית החולים, אך אחיו מסר כי הוא אינו מעוניין בכך ולכן, לא הגיעה לבקרו.
בתמצית, הפנתה ב"כ הנאשמת לתסקיר שירות המבחן על האמור בו, בנוגע לאישיותה של הנאשמת, אורח חייה הנורמטיבי, נטילת האחריות המלאה והחרטה הרבה שהיא חשה, כמו גם נסיבות חייה הייחודיות, היותה עובדת סוציאלית ותרפיסטית, המתגוררת בקיבוץ ב"עוטף עזה" ומטפלת בילדים נפגעי פוסט טראומה, עקב המצב הבטחוני באזור.
עוד התייחסה ב"כ הנאשמת למצבה המשפחתי הייחודי של הנאשמת, היותה הורה עצמאי לשני ילדים קטינים ומצבם הנפשי של הילדים עצמם, עקב החשש כי יאבדו גם את אמם.
ב"כ הנאשמת ביקשה כי בית המשפט יגזור את דינה של הנאשמת על פי הרף התחתון של הסדר הטעון – 5 חודשי מאסר, שירוצו בעבודות שירות ויכבד את יתר הרכיבים המוסכמים, בהיות ההסדר הולם את מתחם הענישה ההולם, בנסיבות המקרה.
ב"כ המאשימה הגישה מספר פסקי דין לתמיכה בטיעוניה, כמפורט בפרוטוקול.
בהמשך, נשמעו דבריה של הנאשמת ואף הם, לא הותירו עין יבשה באולם, שכן הנאשמת הייתה נתונה בסערת רגשות עזה, פנתה בבכי אל ישראל ושני והתנצלה בפניהם מעומק ליבה.
הנאשמת סיפרה כי מרגע התאונה, התהפך עליה עולמה וכי אינה מפסיקה להתייסר בגלל הפגיעה הקשה בישראל ומשפחתו, העומדת בסתירה מוחלטת לאישיותה, משלח ידה ועשייתה למען אחרים. הנאשמת תיארה גם את מצבם הנפשי הקשה של ילדיה, חששם הכבד מפני העונש הצפוי לה והסיכוי שתשלח למאסר וביקשה כי בית המשפט ירחם עליהם. הנאשמת שבה והצהירה כי מגיע לה עונש בשל הטעות והפגיעה, אך לדבריה, הטעות היא רק חלק ממנה ולא מייצגת אותה כאדם.
לבסוף, העידה הגב' רותם שטרנברג, עובדת סוציאלית המטפלת בנאשמת, לגבי היסורים אותם עוברת הנאשמת מדי יום, בשל תוצאות התאונה והחשש הכבד של הנאשמת וילדיה, מפני שליחת הנאשמת לריצוי מאסר בפועל.
דיון והכרעה
הנאשמת נותנת את הדין על טעות של שבריר שניה, שהובילה, למרבה הצער, לתוצאה טרגית ולשינוי מהותי וקיצוני בחייהם של ישראל ומשפחתו ובחייהם של הנאשמת וילדיה ועוצמת השבר, של שני הצדדים, ניכרה היטב באולם בית המשפט, במועד הטיעונים לעונש.
עם זאת, ברי כי אין מדובר ביחס ישר בין הצדדים ורשלנותה של הנאשמת, היא שגרמה לישראל להיות מרותק לכיסא גלגלים ולעבור, עם משפחתו, את הסבל והייסורים, שהפכו למנת חלקו, מרגע התאונה והלאה.
מתחם הענישה ההולם ייקבע על-פי סעיף 40ג(א) לחוק העונשין ולפיו יש מקום ליתן משקל לערך או הערכים החברתיים שנפגעו מביצוע העבירה ומידת הפגיעה בהם, למדיניות הענישה הנהוגה ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, כאמור בסעיף 40ט.
ברע"פ 2564/12, קרני נגד מדינת ישראל , נאמר:
"בבואנו לקבוע את העונש הראוי, אין בידינו לקבל את טענותיו של בא כוח המבקש, עליהן חזר אף בטענותיו על פה, כי העבירות שבוצעו אינן מצדיקות עונש מאסר מאחורי סורג ובריח. תאונות דרכים גובות קורבנות בגוף ובנפש מדי יום, וחלקה של מערכת המשפט לא ייפקד מן המערכה נגד תאונות הדרכים (ראו: ע"פ 2247/10 ימיני נ' מדינת ישראל (טרם פורסם, 12.1.2011); ע"פ 5167/05 מג'דוב נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 10.10.2005)). לענישה הולמת תפקיד חשוב לא רק במקרים בהם גורמות תאונות הדרכים לקורבנות בנפש, אלא אף במקרים בהן נגרמות חבלות ופציעות, ובפרט כאשר חבלות ופציעות אלו חמורות הן".
בעפ"ת 37974-07-12, סנדרוביץ נגד מדינת ישראל, אמר כבוד הש' בן יוסף:
"הלכה ידועה היא, שחומרת הענישה בעבירות תעבורה גדלה ככל שחומרת הפגיעה בנפגע התאונה ונזקיו גדלים".
בעפ"ת 15291-10-12 ראובן ששון נגד מדינת ישראל חזר כב' השופט רענן בן יוסף, על עמדתו זו וקבע, כי: "תוצאות תאונה במישור הנזק שנגרם לנפגע הינו מרכיב חשוב ברמת הענישה…".
ברע"פ 3764/05 ורד בן זויה נ' מדינת ישראל אישר בית המשפט המחוזי, עונש 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, פסילה בת 5 שנים, ועונשים נלווים על נאשמת אשר גרמה לתאונת דרכים בה נחבל הולך רגל קטין כבן 6, במעבר חצייה. הקטין אושפז לתקופה ממושכת לצורכי שיקום ובחלוף כ-3 שנים ממועד התאונה מצבו השתפר. בית המשפט המחוזי קבע כי: "אין חולק כי מדובר בתאונה שתוצאותיה והשלכותיה קשות ביותר, הן על הילד הנפגע והן על משפחתו, שכנראה עוד תסבול רבות בעתיד. לנפגע נגרמו חבלות חמורות ביותר ודרכו בטיפולים עודה ארוכה. למצער הוא שהחבלות מתמקדות דווקא בראשו וברגליו… על אף ההתקדמות במצבו הרפואי, עדיין מדובר בתוצאות בלתי הפיכות…גם בבואי להתייחס לכלל הטענות שהועלו מפי בא כוח המערערת לעניין נסיבותיה האישיות של המערערת, עדיין אין די באלה כדי להצדיק התערבות בעונש שהטיל ביהמ"ש קמא…".
בקשת רשות ערעור שהוגשה נדחתה בפסק דינו של המשנה לנשיא (כתוארו אז) כב' השופט חשין מיום 21.4.05 בקבעו כי: " במקרים של גרימת חבלות אשר אך כפשע ביניהן לבין גרימת מוות, יש הצדקה להקיש מן העונש המינימאלי הקבוע במקרה של גרם מוות ברשלנות תוך שימוש ברכב – הוא העונש של שישה חודשי מאסר בפועל, לפי סעיף 64 לפקודת התעבורה – ולגזור עונש מאסר בפועל. העובדה כי לעיתים הקלו בתי-המשפט המחוזיים בעונשם של עבריינים שהורשעו בגרימת חבלות וביטלו עונשי מאסר בפועל אשר נגזרו עליהם, אין בה כדי ללמד על רמת הענישה המקובלת…".
בית המשפט העליון התייחס לתוצאותיה הקשות של התאונה, אשפוזו של הנפגע, השפעת התאונה על חיי הנפגע ומשפחתו וקבע כי: "בעבירות תעבורה אשר יש בהן כדי לסכן חיי אדם גוברים לא אחת שיקולי ההרתעה על ההתחשבות בנסיבותיו האישיות של העבריין… לאור כל אלה, לא ניתן לומר כי העונש שנגזר על המבקשת חורג במידה בלתי-סבירה ממדיניות הענישה המקובלת, ואין עילה להתערבותינו בו".
בעפ"ת 33756-02-13 אמין טאהא נגד מדינת ישראל, נאמר:
"…עונשים קשים בעיקר כשמדובר באדם נורמטיבי, מהנדס בניין במקצועו, בעל משפחה. בית משפט קמא קיבל תסקיר קצין מבחן בעניינו, תסקיר חיובי לכל הדעות, אשר בסיפא ממליץ שלא לשלוח את המערער מאחורי סורג ובריח. בית משפט קמא, תוך שהוא נזקק להלכה הנוהגת, אשר קובעת שילוב לעניין הענישה ומידתה במידת רשלנותו של הנהג לבין חומרת הפגיעה בקרבן, בחר להטיל את העונש שהטיל. ההלכה הידועה היא, שכאשר עסקינן בתאונות דרכים הגורמות ברשלנות, רק ברשלנות, למותם של בני אדם, תאונות קטלניות, הענישה הראויה הינה ענישה של פסילה בפועל לשנים רבות ולעונש מאסר של ממש מאחורי סורג ובריח. התוצאה במקרה שבפנינו איננה מותה של הנפגעת, אבל פגיעתה חמורה, חמורה מאוד. מדובר במי שהפכה מאישה פעלתנית לאישה נתמכת על כיסא גלגלים, תוצאה קשה ביותר…".
הערעור כנגד מאסר בפועל לתקופה של תשעה חודשים, פסילת רישיון ל-7 שנים בניכוי פסילה מנהלית ועונשים נלווים, נדחה.
ברע"פ 1583/14 שמיר נגד מדינת ישראל, נאמר:
אכן, אין דינה של תאונה קשה כדינה של תאונה קטלנית, אך לא ניתן לגמד את חומרת המעשים, שהביאו לתוצאה קשה מאוד, כפי שעמדו על כך הערכאות הקודמות. …ואכן כך נראה, וסבור אני כי נכון להרתיע מפני התנהגות כזו, ובמקרים המתאימים גם בעונש מאסר בפועל".
תוצאות התאונה, בכל הנוגע לחבלות והנכות הקשה שנגרמו לישראל, פורטו לעיל ולא ייתכן חולק, כי בגין רשלנותה של הנאשמת, הגיע ישראל "כפשע מן המוות", כפי שהגדיר בית המשפט העליון.
בנסיבות אלה ולאור הערך החברתי שנפגע – סיכון חיי אדם וגרימת חבלה קשה, עד כדי נכות צמיתה בדרגה החומרה שבעניינו של ישראל ולאור מדיניות הענישה הנוהגת, כפי שנקבעה בפסקי הדין הנ"ל ובפסקי דין נוספים, הרי שמתחם הענישה ההולם את העבירות בהן הורשעה הנאשמת והתוצאות הקשות של התאונה, הנו מאסר בפועל, לתקופה שבין 3 חודשים ל- 8 חודשים, לריצוי בעבודות שירות או במאסר ממשי וכן פסילה לתקופה שבין 4 שנים ל-8 שנים. כמו כן, יש להטיל על הנאשמת מאסר מותנה, פסילה מותנית ולשקול פיצוי לנפגע.
נוכח האמור לעיל, מצאתי כי הסדר הטעון שהוצג על ידי הצדדים, נמצא במתחם הענישה ההולם בעניינה של הנאשמת.
באשר לנסיבות שאינן קשורות בתאונה, לרבות עברה התעבורתי של הנאשמת ונסיבותיה האישיות, הרי שלהן יינתן משקל בקביעת העונש, במסגרת המתחם האמור.
התרשמתי כי הנאשמת הנה אישה נורמטיבית ואף למעלה מזה, כעולה ממשלח ידה, המכתבים שהוגשו בעניינה, תסקיר שירות המבחן, גיליון הרשעותיה בתעבורה והעדר עבר פלילי.
נראה כי הנאשמת נטלה אחריות מלאה וכנה על גרם התאונה ותוצאותיה הקשות, מגלה אמפטיה רבה למצבם של ישראל ומשפחתו, מצרה מעמקי ליבה על רשלנותה ואין מדובר בדברים ריקים מתוכן, שכל מטרתם לנסות ולשפר את מצבה, מבחינה משפטית.
נסיבות חייה של הנאשמת פורטו בתסקיר שירות המבחן ובטיעוני באת כוחה ונראה כי קיים חשש ממשי למצבם של ילידיה הקטינים, באם תשלח לעונש של מאסר בפועל, על פי הרף העליון של הסדר הטעון ולטעמי, ניתן במקרה זה, להסתפק בעונש מאסר שירוצה בעבודות שירות, לתקופה המקסימלית אפשרית, יחד עם רכיבי הענישה הנוספים, שסוכמו בין הצדדים.
לא התעלמתי מדבריו הקשים של ישראל, לפיהם יש מקום לשלוח את הנאשמת לבית הסוהר לכל חייה וטיעוניו יצאו מליבו ונכנסו לליבי, אך בשיקולי גמול והרתעה, אותם מצווה בית המשפט לשקול, אני סבורה כי די בטווח ההסדר עליו סיכמו הצדדים, כדי לבוא חשבון עם הנאשמת על רשלנותה ותוצאות התאונה ובנוסף, יש בהם כדי להרתיע את הציבור מפני התוצאות האפשריות של נהיגה רשלנית.
לאור כל האמור לעיל ולאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים:
1. אני דנה את הנאשמת ל-6 חודשי מאסר, אשר ירוצו בעבודות שירות, על פי חוות דעת הממונה על עבודות השירות.
הנאשמת מוזהרת כי אם לא תבצע את עבודות השירות לשביעות רצון ממוניה, ייגזר עליה עונש מאסר ממשי כחלופה.
הנאשמת תתייצב לתחילת ריצוי מאסרה ביום 5.1.16.
2. פסילה בפועל למשך 6 שנים, שתמנה מיום 12.10.14, מועד תחילת הפסילה המנהלית.
3. אני דנה את הנאשמת ל- 8 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
המאסר יחול על עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל לשנה וגרם תאונת דרכים עם חבלות של ממש.
4. קנס כספי בסך 3000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתם. הקנס ישולם ב-5 תשלומים, שווים ורצופים, הראשון לא יאוחר מיום 3.1.16.
5. פיצוי סמלי לישראל רומנו ת.ז. XXXXXX872 על סך של 15000 ₪. סכום הפיצוי יופקד בקופת בית המשפט עד לא יאוחר מיום 1.3.16.
6. על פי הסמכות הנתונה לי בסעיף 1 לפקודת המבחן [נוסח חדש], התשכ"ט – 1969 ולאור המלצת שירות המבחן, אני קובעת כי הנאשמת תהיה בפיקוח שירות המבחן לתקופה של 12 חודשים מהיום, על מנת שתוכל להשתלב בתוכנית הטיפולית שהציע שירות המבחן.
הוסבר לנאשמת כי היה ולא תעמוד בצו המבחן, יש בסמכות בית המשפט להפקיע את הצו ולהטיל עליה עונש אחר כחלופה.
הודעה לנוכחים הזכות לערער על גזר הדין תוך 45 יום.
ניתן היום, י"ט כסלו תשע"ו, 01 דצמבר 2015, במעמד הנוכחים.
איך קורה שהעו"סים טוענים שהם עושים עבודת קודש והמטופלים שלהם רוצים לשרוף אותם? השאלה התגלגלה לפתחו של איתי ברסלר גונן. האמא בת 22 אם לילדה בת שנתיים. בעברה שוד מזויין. האמא הזו בעצמה פליטת פנימיות הרווחה. השופט ריחם עליה ונתן לה רק 4 חודשי על תנאי.
בפני כב' השופט איתי ברסלר-גונן, סגן נשיאה
המאשימה
מדינת ישראל
ע"י ב"כ עוה"ד בת-אל חיים-יואל ורומן זילברמן
נגד
הנאשמת: עליזה ליברטי-בעצמה
ע"י ב"כ עו"ד שי פלד
פרוטוקול
ב"כ המאשימה:
הגענו להסדר טיעון לפיו כתב האישום יתוקן, הנאשמת תודה בעובדות כתב האישום המתוקן ותורשע, יושתו על הנאשמת העונשים הבאים:
מאסר מותנה לשיקול דעת בית המשפט.
קנס בסך 500 ₪.
ב"כ הנאשמת:
מאשר דברי ב"כ המאשימה.
הערת בית המשפט:
הובהר לנאשמת שבית המשפט אינו כבול בהסדר טיעון ואינו חייב לכבד את הסדר הטיעון.
הנאשמת:
קיבלתי והבנתי את הסברי בית המשפט. הסדר הטיעון מקובל עלי ואני רוצה להודות בכתב האישום המתוקן.
ב"כ המאשימה:
מגישה כתב אישום מתוקן.
החלטה
כתב אישום מתוקן התקבל וסומן כא/1 והוא ייסרק על ידי המזכירות לתיק בית המשפט.
ניתנה והודעה היום כ"ז חשוון תשע"ו, 09/11/2015 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה
ב"כ הנאשמת:
כתב האישום המתוקן הוקרא לנאשמת והוסבר לה תוכנו וזכויותיה. הנאשמת מודה בעובדות כתב האישום המתוקן.
הערת בית המשפט:
בית המשפט עובר בעצמו עם הנאשמת על כתב האישום ומוודא הודאתה.
הנאשמת:
אני מודה בעובדות כתב האישום המתוקן, לרבות שביום 17.9.15 הגעתי לגן הילדים "ויצו", צעקתי וקיללתי את כל הנוכחים במקום. זה נכון שבאותו יום בצהריים, במחלקת הרווחה בבאר שבע, איימתי על העו"ס ססיל גריצנר שאני אפגע בפקידת סעד אחרת בכך שאמרתי לה שהיא תישרף ושאני אדאג שהיא תשב בכלא.
הכרעת דין
נוכח הודאת הנאשמת בעובדות כתב האישום המתוקן, אני מרשיע אותה בעבירות שיוחסו לה בכתב האישום המתוקן, שהן עבירות של התנהגות פרועה במקום ציבורי ואיומים, עבירות לפי סעיפים 216(א)(1) ו – 192 בחוק העונשין תשל"ז – 1977, בהתאמה.
ניתנה והודעה היום כ"ז חשוון תשע"ו, 09/11/2015 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה
ב"כ המאשימה טוענת לעונש:
מגישה גיליון רישום פלילי (התקבל בהסכמה וסומן ת/1).
נבקש לאמץ את ההסדר, ההסדר הוא בהתאם לעמדת המתלוננות ולאור נסיבות חייה של הנאשמת. הודייתה בהזדמנות הראשונה והצהרתה שלא תחזור על מעשים אלו.
ב"כ הנאשמת טוען לעונש:
מצטרף לדברי חברתי, נבקש לאמץ את ההסדר.
מדובר בנאשמת צעירה, אם לילדה בת שנתיים וחצי שנסיבות חיה לא פשוטות. הרקע של הדברים היה סכסוך לגבי הילדים, עם טענות שלה שאיימה ונפגעה שלא זוכות לטיפול. הנאשמת לוקחה אחריות על מעשיה ומבינה את המשמעות של המאסר המותנה. אני סבור שזהו האיזון הראוי.
לגבי הקנס, אבקש שביהמ"ש יקזז את הסכום מהפיקדון בתיק המעצר.
הנאשמת:
אני מתחרטת על מה שהיה, אני מאויימת גם מהצד השני. המשפחה שלה בעולם הפשע. אני מתרחקת ומחפשת כיוון אחר.
גזר דין
הנאשמת הורשעה, על פי הודאתה, בעבירות של התנהגות פרועה במקום ציבורי ואיומים, עבירות לפי סעיפים 216(א)(1) ו – 192 בחוק העונשין תשל"ז – 1977, בהתאמה.
נסיבות המקרה הן שביום 17.9.15 בבוקר, הגיעה הנאשמת לגן הילדים שבו מטופלת ביתה. שם צעקה וקיללה את הנוכחים במקום, בהמשך היום בצהריים הגיעה למחלקת הרווחה בבאר שבע ושם איימה על עובדת סוציאלית שתפגע בפקידת סעד, וזאת כדי להפחידה.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון ועתרו במשותף להשית על הנאשמת עונש צופה פני עתיד וקנס מוסכם.
הנאשמת כבת 22. יש לה הרשעה בעבירה של שוד מזוין, אולם היא לא רצתה עונש מאסר בעברה. פרט לכך אין לה עבר נוסף.
העונש המוסכם נמצא במתחמי הענישה הנהוגים במחוזנו ואינו מצדיק התערבות בית המשפט ויש משמעות לנטילת האחריות המהירה.
נוכח האמור, אני דן את הנאשמת לעונשים הבאים:
4 חודשי מאסר על תנאי, לתקופה של שלוש שנים מהיום שלא תעבור עבירה בה הורשעה.
קנס כספי בסך 500 ש"ח או 10 מאסר תמורתו. הקנס ישולם , לבקשת הנאשמת, באמצעות יקוזז מתוך הפיקדון שבמ.ת 36925-09-15, וזאת בתוך 45 יום. היתרה תושב לנאשמת, ככל שאין עליה עיקול.
זכות ערעור בתוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.
<#7#>
ניתנה והודעה היום כ"ז חשוון תשע"ו, 09/11/2015 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה
עוד כתב אישום הוגש בבאר שבע נגד אימא שפקידות הסעד מציקות לה. הנאשמת מליבו יונה מואשמת בכל שאמרה לעו"ס ענת דנדיקר ש"היא תברח לבדואים". "אני מודה בעובדות כתב האישום המתוקן לרבות שביום 7.6.2015 בצהריים, הודיעה לי בטלפון עובדת סוציאלית שצפויה לך וועדה בעניין הבת שלי למחרת. בשיחת הטלפון איימתי עליה ואמרתי לה שאני אעשה בלגן בוועדה ואני אקח את עצמי ועוד כמה איתי, ואני אברח לבדואים ואף אחד לא ימצא אותי. זאת כדי להפחיד אותי. אני הייתי בסערת רגשות, לא התכוונתי לעשות את זה. אני מצטערת על המילים האלה".
על הקשקוש הזה הגישו עוה"ד בת-אל חיים יואל ועו"ד רומן זיכרמן מטעם הפרקליטות כתב אישום. ברור שזהו כתב אישום טקטי שנועד לחסל את סיכויי האמא לנצח בוועדת הרווחה, שכן כתב אישום מרחף עליה. השופט איתי ברסלר גונן נמנע מלהרשיע. כל הכבוד.
בפני כב' השופט איתי ברסלר-גונן, סגן נשיאה
המאשימה
מדינת ישראל
ע"י ב"כ עוה"ד בת-אל חיים-יואל ורומן זיכרמן
נגד
הנאשמת: מליבו יונה -בעצמה
ע"י ב"כ עו"ד אורי דייגי
פרוטוקול
ב"כ המאשימה:
הגענו להסדר טיעון לפיו כתב האישום יתוקן, הנאשמת תודה בעובדות כתב האישום המתוקן אך לא תורשע. בית המשפט יחייב אותה בחתימה על התחייבות.
ב"כ הנאשמת:
מאשר דברי ב"כ המאשימה.
הערת בית המשפט:
הובהר לנאשמת שבית המשפט אינו כבול בהסדר טיעון ואינו חייב לכבד את הסדר הטיעון.
הנאשמת:
קיבלתי והבנתי את הסברי בית המשפט. הסדר הטיעון מקובל עלי ואני רוצה להודות בכתב האישום המתוקן.
ב"כ המאשימה:
מגישה כתב אישום מתוקן.
החלטה
כתב אישום מתוקן התקבל וסומן כא/1 והוא ייסרק על ידי המזכירות לתיק בית המשפט.
ניתנה והודעה היום כ"ז חשוון תשע"ו, 09/11/2015 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה
ב"כ הנאשמת:
כתב האישום המתוקן הוקרא לנאשמת והוסבר לה תוכנו וזכויותיה. הנאשמת מודה בעובדות כתב האישום המתוקן.
הערת בית המשפט:
בית המשפט עובר בעצמו עם הנאשמת על כתב האישום ומוודא הודאתה.
הנאשמת:
אני מודה בעובדות כתב האישום המתוקן, לרבות שביום 7.6.2015 בצהריים, הודיע לי בטלפון עובדת סוציאלית שצפויה לך וועדה בעניין הבת שלי למחרת. בשיחת הטלפון איימתי עליה ואמרתי לה שאני אעשה בלגן בוועדה ואני אקח את עצמי ועוד כמה איתי, ואני אברח לבדואים ואף אחד לא ימצא אותי. זאת כדי להפחיד אותי. אני הייתי בסערת רגשות, לא התכוונתי לעשות את זה. אני מצטערת על המילים האלה.
ב"כ המאשימה טוענת לעונש:
אנחנו נבקש לכבד את ההסדר. לקחנו בחשבון את נסיבותיה המיוחדות של הנאשמת, כמו כן שוחחנו עם המתלוננת. מאז לא היה אירוע נוסף. אין רישום פלילי.
ב"כ הנאשמת טוען לעונש:
אני מבקש להגיד מכתב מיועצת בית הספר (התקבל וסומן נ/1).
דבריה של הנאשמת נאמרו מתוך סיטואציה קשה של וועדה שבמסגרתה עמד גורל חזקת הילדה של הנאשמת, הדבר החשוד לה בעולם, הדברים נאמרו והיא מצטערת על כך ונבקש לכבד את ההסדר.
הנאשמת:
אני מצטערת על שיחת הטלפון עם העו"ס. באותה סיטואציה שלאבא של הילדה אין אבהות ואני מבקשת שלא יופיע לוועדה, הם לחצו אותי מאוד. דרכי החינוך שלנו שונות, נורא כאב לי, הייתי עצבנית ואמרתי דברים שלא התכוונתי אליהם. אני לא מתכוונת ללכת לשום מקום, יש לי מה לתקן בעולם הזה ולהיות עם הילדים שלי. אני מצטערת, זה לא יחזור עוד הפעם. אני לא רוצה שהקשר עם הילדה ייפגע.
הילדה נמצאת במסגרת פנימיה טיפולית בבאר שבע. אני נפגשת איתה.
גזר דין
הנאשמת הודתה זה עתה בעבירה של איומים לפי סעיף 192 בחוק העונשין תשל"ז – 1977.
ברקע האירועים עמד גורל ביתה של הנאשמת בדיון בוועדת הרווחה במחלקה לשירותים חברתיים בעירית ערד, בעניינה של ביתה. ביום 7.6.15 הודיעה העובדת הסוציאלית מטעם המחלקה לשירותים חברתיים לנאשמת כי צפויה הוועדה למחרת. בתגובה, איימה הנאשמת על המתלוננת שתעשה בלגן ותיקח את עצמה ועוד אחרים אם יקחו לה את הילדה. איימה שתברח ואף אחד לא ימצא אותה.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו הנאשמת תודה, אך לא תורשע.
הנאשמת כבת 48. אין לה עבר פלילי.
הכלל הוא שמי שמודה או שנקבע שביצע עבירה פלילית, יורשע. סיום ההליך באי הרשעה הוא חריג וכך צריך להיות חריג. עם זאת, כאשר מדובר בהסדר טיעון בין הצדדים, על בית המשפט להתבונן על ההליך גם בשים לב לכלל בדבר כיבוד הסדרי טיעון. מצבה הנפשי של הנאשמת, העדר העבר הפלילי, הקשיים שהיא חווה עם בתה וכי עולה גם מהמסמך נ/1 מטעם יועצת בית הספר, מצביעים שההסכמה של המאשימה לסיים את ההליך ללא הרשעה, היא הסכמה סבירה ועל כן בית המשפט לא יתערב בה.
משכך, אני קובע כי הנאשמת ביצעה את העבירה המיוחסת לה של איומים, אולם אני נמנע מלהרשיעה.
אני מורה כי הנאשמת תחתום על התחייבות להימנע מכל עבירת אלימות. ההתחייבות תהא בתוקף לשנה ובסך של 4,000 ₪ ואם לא תחתם בתוך 10 ימים, תיאסר הנאשמת למשך 30 ימים לשם כפייה.
הפיקדון שהופקד בתיק מ.ת 16095-06-15 יושב לנאשמת בכפוף לכך שאין עליו עיקולים.
ככל שאין עיקולים על הסכום בבית המשפט, אני מתיר גם הסבה לפי פרטים שתמסור הנאשמת.
זכות ערעור בתוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום כ"ז חשוון תשע"ו, 09/11/2015 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה
האם העובדות הסוציאליות מעל החוק? כשהן נתפשות בעבירות, הן תמיד מייללות שהן מסכנות, עובדות סוציאליות, וכל העולם מסדר להן הקלות. הנה אחת עו"ס יעל אביבי שהייתה מעורבת בתאונת דרכים ויצאה מזה עם 1100 ש"ח קנס. היא אפילו לא טרחה להתייצב בבית המשפט!!!
השופטת אטליא וישקין מתמלאת ברחמים כשמדובר בעו"סיות, ופסקי הדין שלה בלתי מתקבלים על הדעת. בגלובס פורסם כי תלונה שהוגשה נגד שופטת זו נמצאה מוצדקת. כשמדובר באזרח מן השורה, על אותן עבירות בדיוק היא גוזרת 8 שנות מאסר, שלילה לצמיתות וקנס אסטרונומי שגורם לאזרח פשיטת רגל כלכלית. וישקין שכחה שתפקידה לעשות צדק בבית המשפט ולא לתת הנחות סלב לעובדים סוציאליים.
אטליא וישקין ידועה בפסיקות אכזריות כלפי חסרי ישע. ראו בכתבה: עו"ס מיכל פרץ ניר דרסה בן אדם וקיבלה 540 ש"ח אצל השופטת אטליא וישקין: "לעו"סיות מגיע פריבילגיות". בתיק זה היא פסקה על עו"ס שדרסה והותירה אדם משותק ונכה קנס של 540 ש"ח!!! ראו גם: תלונה נגד סגנית נשיא בית המשפט לתעבורה בפתח-תקווה אטליא בתלונה זו נפסק על ידי הנתל"ש שכושר השיפוט של השופטת לקוי.
התנהלות השופטת אטליא וישקין, השייכת לדור הקודם, מקובלת מאוד בקרב שופטים דינוזאורים מאובנים שנמצאים שנים רבות בכס השיפוט, וגם הציטוטים מהפסיקות שלה לקוחות מלפני 15 שנים ויותר. שופטת זו מבצעת אחיזת עיניים ומרמה בהחלטותיה ופסקי הדין שלה כשמדובר בעו"סים.
רוב האנשים שפונים לבית המשפט, מאמינים שיקבלו צדק, במקום זאת הם מקבלים פסיקה בלתי מתקבלת על הדעת, שהיא בניגוד לרף הענישה הקבוע בחוק. על עבירות שביצעה עו"ס יעל אביבי יש רף ענישה מסויים כולל מאסר ושלילת רישיון לשנתיים לפחות, ולא יתכן לפסוק קנס של 1100 ש"ח ושלילה ל- 30 יום וגם זאת בהעדרה של אביבי מהדיון, ובכך לפתור את העו"ס מאחריותה על ניסיון פיגוע בכביש.
אטליא וישקין לוקה בעיוורון ואינה רואה את הסבל והצער שהיא גורמת לאזרחים המבקשים יומם בבית המשפט. התנהגותה של וישקין גורמת לירידת אמון הציבור במערכת המשפט.
לפני כבוד ה שופטת בכירה אטליא וישקין
המאשימה
מדינת ישראל
נגד
הנאשמים: יעל אביבי
ב"כ המאשימה: עו"ד גפני
ב"כ הנאשמת: עו"ד שור
אין התייצבות לנאשמת
פרוטוקול
ב"כ המאשימה
הגענו להסדר – במסגרתו יתוקן כתב האישום.
תימחק הוראת חיקוק 1 ובמקומה –
נהיגה בחוסר זהירות תקנה 21 (ג) לתקנות התעבורה סמל סעיף 2429.
חותמת על גבי כתב אישום מתוקן.
כתב האישום הוקרא באוזניי הנאשמת/ סנגורה ותשובתה לאישום:
מודה בכתב אישום מתוקן במסגרת הסדר טיעון.
החלטה
בית המשפט מודיע לצדדים כי אינו חייב לכבד הסדר הטיעון. יכול שיוטל עונש שונה.
ניתנה והודעה היום במעמד הצדדים:
אטליא וישקין, שופטת בכירה
הכרעת דין
הנאשם/ הסנגור הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום מתוקן. לפיכך, הריני מוצאת הנאשם אשם בעבירות אשר יוחסו לו בכתב האישום המתוקן ומרשיעה אותו.
ניתנה והודעה היום במעמד הצדדים:
אטליא וישקין, שופטת בכירה
טיעונים לעונש
ב"כ המאשימה
הנאשמת נוהג ת משנת 2004 אין הרשעות להצגה.
נעתור: 30 יום פסילה, תנאי וקנס.
ב"כ הנאשמת
אבקש לכבד הסדר הטיעון. עובדת סוציאלית, אם ל- 4 ילדים, מתגוררים בישוב, תחבורה ציבורית דלילה. להתחשב בקנס ובתנאי. תפקיד רישיון נהיגה ביום 15.1.16.
גזר דין
בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין העונש המוטל עליו.
כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך.
הריני רואה בהסדר הטיעון מתחם ענישה ראוי.
הנני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום מתוקן הינו:
מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית משפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, אתן ידי להסדר. לזכותה של הנאשמת עברה הנקי.
– הנני דנה את הנאשמת לתשלום קנס בסך 1,100 ₪ או 100 ימי מאסר ש תישא תמורתם.
הקנס ישולם תוך 60 ימים.
על הנאשמת/ סנגורה להתייצב כעת במזכירות ביהמ"ש לקבלת שובר תשלום.
– הנני פוסלת את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 30 ימים.
ריצוי הפסילה נדחה עד 30 יום.
– הנני פוסלת את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 2 חודשים וזאת על תנאי למשך 2 שנים.
זכות ערעור כחוק.
ניתנה והודעה היום כ"ט טבת תשע"ו, 10/01/2016 במעמד הנוכחים.
אטליא וישקין , שופטת בכירה
הוקלד על ידי רוית אליהו
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-Ly
עושים צהריים עם יעל דן, גלי צה"ל, ינואר 2016
א' עוזרת למשפחות למצוא את ילדיהם המאומצים ולילדים למצוא את הוריהם הביולוגיים. בגלצ העבירה ביקורת קשה על התנהלותו של משרד הרווחה ואמרה: "זכותו של אדם היא ידיעת האמת"
א' נענית לבקשות של אנשים שפונים אליה לעזרה במציאת הילד או הילדה שנלקחו מהם ונמסרו לאימוץ. גם ילדיה של א', שהחוק אוסר לחשוף את זהותה, נלקחו בעבר לאימוץ, והיא חיפשה ולבסוף מצאה אותם. בשיחה היום (שלישי) עם יעל דן ב"עושים צהריים" הטיחה ביקורת קשה על האופן בו מוצאים ילדים מביתם ונפתחים תיקי האימוץ.
"זכותו של אדם היא ידיעת האמת – זו נקודת המוצא, ולו כדי שבן אדם יחיה עם עצמו בשלום", אמרה, "לא מקובלת עליי הוצאת הילדים. לא מקובלת עליי הקצאת המשאבים הבלתי-נדלים כדי להוציא ילד מהבית. זה הון עתק".
היא סיפרה על מקרה בו עזרה לצעירה למצוא את משפחתה הביולוגית: "מגיעה ילדה בת 20, והיא אומרתי לי שהיא ניגשת פעמיים לשירות למען הילד לפתוח את התיק ודוחים אותה כי היא לא מספיק 'מתעניינת' לטעמה של אותה פקידה שעומדת מולה ולא שואלת מספיק שאלות. ילדה בת 18 מגיעה לפתוח תיק אימוץ – זכותה לקבל תשובה מיידית".
ליטל (שם בדוי), נעזרה ב-א' שפעלה למציאת אחותה והצליחה בכך תוך פחות מיממה. בשידור היא סיפרה כי "אנחנו חיפשנו אותה בערך שש שנים ולא ניתנה לנו האפשרות לפנות לרווחה. ברגע שהיא פנתה אליי ומצאה אותה – לא האמנתי. אף אחד לא האמין".
אחותה של ליטל, עם זאת, ניסתה לפתוח את תיק האימוץ שלה ללא הצלחה. "במועצה לשלום הילד אמרו לה שרק אחרי שתתייעץ עם פסיכולוג יתנו לה לפתוח את התיק. סיפרו לה סיפורים שאמא משוגעת ואלכוהוליסטית. זו ממש לא המציאות – אמא נלחמה עליה בשיניים, ובכוח היא נלקחה", סיפרה ליטל.
תגובת שירותי הרווחה: "על פי נתוני המועצה לשלום הילד, ישראל נמצאת במקום האחרון בקרב מדינות ה-OECD בשיעור הוצאת ילדים מהבית. מדיניות שר הרווחה, חיים כץ, היא שמדיניות ההוצאה תיעשה בצורה מדודה ולא תהיה הוצאה אוטומטית. מדיניות משרד הרווחה היא שילדים יגדלו במקומם הטבעי בקרב משפחתם. המשרד דואג ומוודא שההורים אכן דואגים לשלום ילדיהם והתפתחותם ושאין סכנה לשלומם. ילדים מוצאים מהבית כאשר יש סכנה ממשית לביטחונם".
עוד נמסר: "נציין כי נושא המסוגלות ההורית נבחן בהתאם להוראות החוק. משרד הרווחה מקדם תכניות רבות לשיקום משפחות למניעת הוצאות ילדים מביתם ולחזרת ילדים ממסגרות חוץ ביתיות. בנוגע לנושא האימוץ, חשוב להדגיש כי אנו עדים למקרים בהם נעשה איתור שגוי בצורה חובבנית דרך הרשתות החברתיות, דבר שגורם לעוגמת נפש רבה לכל המעורבים. יש להדגיש כי המחוקק הסמיך אנשי מקצוע מומחים לבצע גילוי אימוץ. אנחנו נבהיר שמדובר בתחום רגיש וטעון ובו נדרשת מיומנות מקצועית, ידע וניסיון".
לקרוא ליוסי סילמן ערס ולכתוב "שידאגו לפיטוריו" על זה שפרסם בניגוד לחוק פרטים חסויים על ילדים, זו עבירה פלילית? רק מוח מעוות וחולני כמו של הפרקליטה הנאלחת שירה לייטרסדורף שקדי https://www.facebook.com/shira.leitersdorf?fref=ts יכולה להתייצב בפני שופט ולטעון שכן. רק שופט עם מוח חולני ומעוות יכול להסכים איתה, שמאי בקר, שלום תל-אביב.
שירה לייטרסדורף שקדי, כלבה נאלחת צמאה לדם של חפים מפשע. העיקר להרשיע כל מה שזז. אף גדול כמו של פינוקיו בגלל השקרים
הפאשיזם השיפוטי בישראל לא יודע שובע. כל יום חדש השופטים ופרקליטי המדינה מחפשים איך להרחיב את גבולות העבירות השונות כדי להכניס כמה שיותר סוגי התנהגות של בני אדם לתוך העבירות הקיימות ולהפליל ולהרשיע כמה שיותר אזרחים, ולהכניס לכלא כמה שיותר חפים מפשע. כל יום קמה פרקליטה חדשה, כמו במקרה זה הנבלה הסרוחה שירה לייטרסדורף שקדי, ומחפשת איך אפשר להרשיע ואיך אפשר להשחיל לתוך עבירות קיימות התנהגויות שאינן פליליות ע"י פרשנויות מגוחכות ומטופשות. והשופט… זורם עם הפרקליטה. למה? כי כולם מבינים שצריך אספקה טרייה של נאשמים למערכת, כדי שיהיה את מי לכלוא. שלפרקליטים תהיה עבודה. לשוטרים תהיה עבודה. בשב"ס יהיה עבודה לסוהרים, קצינות המבחן גם יוכלו לגבות את ליטרת הדם.
בתיק הזה, יוסי סילמן, עבריין מורשע, שהתקבל כמנכ"ל משרד הרווחה, הגיש תלונה נגד העיתונאים לורי שם טוב ומוטי לייבל, בטענה שהפרו את פרטיותו, וגנבו לו מסמכים מהדואר. כמובן שהוא לא יכול היה להוכיח את הגניבה וגם לא את הפרת הפרטיות. אז מה? לשם כך יש לו את החברים שלו בפרקליטות. הם כבר ידעו לתפור את התיק למי שצריך. העיתונאי לייבל לא נחקר ולא הוגש נגדו כתב אישום. כתב האישום הוגש נגד העיתונאית לורי שם טוב. כללי הצדק הבסיסיים אומרים, שיש כאן הגנה מן הצדק – אכיפה בררנית ומטעם זה בלבד היה מקום לדחות את האישום נגד העיתונאית. בפועל, הפרקליטות לא הצליחה להוכיח החזקת נכס פיזי כלשהו, כדי להוכיח את עבירת הגניבה. יותר מכך, "מומחה" המחשבים של המשטרה, ארתור וסרשטיין ממחלק הסייבר של מפלג הונאה ת"א, לא מצא חומר מחשב ולא מצא קבצי מחשב הקשורים לסילמן במחשב של העיתונאית שנתפס. כלומר, לא רק שהתביעה לא הצליחה להוכיח את העבירה, קבצי מחשב אינם נכס, אלא חומר מחשב, עניין שאינו מפורט בכתב האישום שהוגש נגד העיתונאית.
העיתונאית הוכיחה, כי כל הפרסומים שביצעה נגד יוסי סילמן הם אמת לאמיתה, כך שאויינה טענת העבירה על הפרת פרטיות. בפרסומים שפורסמו היה עניין ציבורי, ויוסי סילמן שילם את כל חובותיו לאחר שהעיתונאית שם טוב פרסמה על העיקולים שהוצאו נגדו.
הפרקליטות טענה בכתב האישום כי העיתונאית פרסמה באינטרנט איומים כלפי יוסי סילמן, אלא שבדיון ההוכחות התברר, שמדובר בתגובה בפייסבוק של העיתונאית, מתוך שרשרת תגובות, מה גם שהעיתונאית כלל לא נחשדה בעבירה כלשהי של איומים כלפי סילמן, וכתב האישום לא ייחס לעיתונאית פרסום אסור ו/או מעוול בפייסבוק.
בתיק זה היה השופט אמור לזכות את העיתונאית, מאחר והתלונה של סילמן הוגשה גם נגד מוטי לייבל ונגד לורי שם טוב, אלא שלייבל לא נחקר ולא הוגש נגדו כתב אישום. היה צריך לזכות את שם טוב מהסיבה של אכיפה בררנית. אבל השופט, חותמת גומי של הפרקליטות. מה לו ולאמת?
העיתונאית לורי שם טוב עוברת מסכת ייסורים של מערכות משומנות, שלא מוכנות להודות בטעויות. מבחינת מערכת המשפט כמו גם מערכת הרווחה, העיתונאית לורי שם טוב היא קוץ בתחת של המערכת, שיש לדרוס אותה ולעקור אותה מהשורש, ורצוי כמובן לגרום להתאבדותה ולהכפשת שמה.
מערכת המשפט כמו הרווחה, תחוש שמחה וששון אם לורי שם טוב תתאבד, או תישלל חירותה, זהו נצחון המערכת על העיתונאית, שאיש לא הצליח לשחד אותה ולמנוע ממנה לפרסם את פשעי וכשלי מערכת המשפט המושחתת. כמובן שהתחושות הללו לעולם לא יתגשמו.
השופט בקר, היה צריך למחוק את כתב האישום בלי בכלל לטרוח לשאול את הפרקליטות. תגובה בפייסבוק מתוך שרשרת תגובות, כשאין תאריך ולא ידוע מה שעת הפרסום, היא לא איום פלילי. לכן כתב האישום איננו מגלה מעשה שיש בו אחריות פלילית והשופט היה צריך מיוזמתו למחוק אותו. גם זו צרה צרורה בישראל. שופטי הפלילים כל כך מפחדים מהפרקליטות, שהם מפחדים למחוק כתבי אישום הזויים, דלי ראיות או כאלה שיש אליבי או ראיות מזכות. השופטים פשוט נותנים להליכים להתמרח כדי שהנאשם יוותר ויתחנן להסכם טיעון. פשוט מזעזע. השופטים רק רוצים להרשיע.
כל מי שהשתתף בחינגה להרשעת העיתונאית לורי שם טוב, כולל השופט בקר והפרקליטה שירה שקדי לייטרסדוף, הם למעשה סייענים להורדת אמון הציבור במערכת המשפט.
הפרקליטה שירה שקדי לייטרסדורף כמו כל הפרקליטות במחוז תל אביב היא חיה טורפת שצמאה לדם חשודים. האמת לא מעניינת אותה, אלא רק לצבור הרשעות. היא חיילת בצבא ההשמדה השיפוטי שהוקם בישראל כדי לחסל את העם. היה מתאים לאחת כזו לעמוד על הרמפות באושוויץ ולסנן בני אדם. חלאה שתופרת תיקים, שירה שקדי לייטרסדורף מקומה בכלא.
הכרעת הדין תפורסם בערב.
בינתיים קבלו את התלונה של סילמן:
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-LC
עו"ס יהודית לוי חוטפת ילדים מלשכת רווחה שכ' שפירא ת"א, עליה פורסם לא מזמן: אזהרת עו"ס יהודית לוי זונה תל-אביבית שמחפשת השלמת הכנסה כמטפלת משפחתית וזוגית למרות שהיא פמינאצית. הטלפון שלה 052-3510381
עו"ס זו לא נרגעת. היא ציידת ילדים ותינוקות מבטן אימן. בשעות אלו, העיתונאי מוטי לייבל, מונע חטיפת תינוקת מאמא שלה בבית חולים ליס, איכילוב ת"א.
עו"ס יהודית לוי שמעה שאמא ילדה תינוקת, וכבר היא התייצבה עם סל-קל בבית חולים לחטוף את התינוקת מרחם האמא, לקחת אותה לאימוץ. כנראה שליהודית לוי יש מדליפנים בבית החולים, או שהיא בעצמה מסיירת שם בבית החולים, בין האמהות היולדות, מרחרחת ומחפשת טרף קל. אם זו המציאות, זה פשוט מחליא ומחריד.
ובכן לפנינו תינוקת שנולדה לאמא, כששני ילדים קודמים שנולדו לאמא הזו, נחטפו כבר על ידי יהודית לוי, מלשכת רווחה שפירא תל אביב. התינוקת שנולדה היא בריאה, ללא פגם, אבל יהודית לוי, לא מאפשרת לאימא להוכיח את האימהות שלה, ומיד הודיעה לאמא שהיא לא יכולה להוציא את הילדה שלה, ושהילדה שלה הוזמנה כבר לאימוץ.
העיתונאי מוטי לייבל, נמצא כרגע בבית חולים ליס, מתעד את האירוע ומונע את חטיפת התינוקת מהאם. עו"ס יהודית לוי כבר הודיעה לאמא שהיא הכינה לה את מלכודת המוות: ועדה לתכנון טיפול במשפחה (ועדת החלטה) שתתקיים מחר בבוקר בלשכת הרווחה בתל-אביב. עו"ס יהודית לוי, לא נותנת לאמא הזדמנות להתאושש מלידת התינוקת. האמא מדממת ללא הפוגה וחייבת מנוחה ושתייה, אולם עו"ס יהודית לוי לא מאפשרת לאם להניק את התינוקת הבריאה שילדה, ואמרה לאמא "אל תיקשרי לתינוקת. היא כבר הוזמנה לאימוץ. את מוזמנת מחר ב- 08:00 בבוקר לוועדת החלטה בלשכת הרווחה".
כמו שידוע לכולם מי שמגיע לוועדת החלטה, יידרס על ידי המנגנון שישפיל את ההורה עד עפר, ושהתוכנית היא להתיש את ההורה עם אבחונים ואבחנות שימצאו פגמים בהורה מתחת לאדמה, והעיקר להוציא את הילדים מההורים, ולמלא מכסות אימוץ ופנימיות.
אלא שכאן יתהפכו התוכניות לשטן יהודית לוי. בן הזוג של האמא הוא גבר כל כך נחמד, ולא ניתן יהיה להפליל אותו, ולא ניתן יהיה לטפול עליו פגמים. הוא אמנם מבוגר, והתינוקת הזו לא הייתה בתכנון, אבל הוא כבר אבא לארבעה ילדים, אז אי אפשר לקחת ממנו את התינוקת.
ברגעים אלו מדווח לאתר על השתוללות הבהמה יהודית לוי שמנסה להרחיק את העיתונאי האמיץ מוטי לייבל מבית החולים, בטענה שהוא לא קרוב משפחה של היולדת ואסור לו להיות בקירבתה. תירוץ כזה עלוב מזמן לא שמענו.
נמשיך ונדווח לכם ללא מורא.
בינתיים, אתם מוזמנים להתקשר ליהודית לוי, ולאחל לה שכמו שהיא מנתקת ילדים מהוריהם וגונבת תינוקת מאמא שרק ילדה, שכך יקרו לה אסונות. אמן ואמן!
תמונה של השטן יהודית לוי. הייתם הולכים לכלבת השטן הזו לטיפול?
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-LG
מיכל ילדה אמש, תינוקת בריאה בבית חולים ליס איכילוב ת"א. מיד עם לידת התינוקת, הגיעה עו"ס יהודית לוי מלשכת רווחה שכונת שפירא ת"א, עם סל-קל, כדי לחטוף את התינוקת מהאם.
האמא פנתה לעיתונאי מוטי לייבל, שהזעיק את עו"ד יערה רשף, שדרשה לראות צו להוצאת התינוקת מרשות האם. לעו"ס לא היה צו כזה. בניגוד לכל היגיון, בית החולים איכילוב שם אזיק אלקטרוני על רגלה של התינוקת, והודיע לאמא כי היא לא יכולה להשתחרר מבית החולים. השמת אזיק אלקטרוני, זה מעשה פלילי, בניגוד לחוק. לבית החולים אין סמכות לבצע מעצר של התינוקת, ווודאי שאין להם סמכות לאזוק את התינוקת או למנוע מאמא שלה להשתחרר מבית החולים, כל עוד לא קיים צו שאומר אחרת. מדובר בכבילה בלתי חוקית.
היום בשעה 13:30 התקיים דיון דחוף אותו הזמינה עו"ס יהודית לוי, בביהמ"ש לנוער ת"א. לאמא הודיעו כי היא צריכה להתייצב בבית המשפט לנוער תוך חצי שעה.
להזכירכם, האם ילדה את התינוקת שלה אמש, התפרים פתוחים והיא מדממת וחלשה עדיין. למרות זאת, האם לקחה מונית ונסעה לבית המשפט לנוער, כשהיא לא מיוצגת. השופט נועם שילה, קבע שהתינוקת תישאר בבית החולים עד שעו"ס יהודית לוי, תאשר שהבית של האמא מיכל, מותאם לצרכי התינוקת.
כרגע התינוקת נמצאת במעצר מינהלי עם אזיק אלקטרוני. צפו בתמונות שצולמו על ידי אתי אגיסון, פעילה חברתית.
אתי אגיסון פעילה חברתית בסרטון עם ההורים מיכל ויעקב המבקשים את עזרת הציבור להשארת התינוקת במשמורת האם. אתי אגיסון אומרת: "אני מבקשת את עזרת הציבור. לא מנמיכים יותר חלשים. לחלש נותנים יד".
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p4qMXR-1TT
יש פוסטמה אחת, עו"ס לוטם בר-אל שמה, היא נוהגת לטקבק דברי לשון הרע והכפשות נגד הורים וילדיהם באמצע יום עבודה, בקבוצת א' זה אבא.
אתמול, ילדה האמא מיכל תינוקת מתוקה. מיד כשילדה את התינוקת שלה, הגיעה לבית החולים עו"ס יהודית לוי, עם סל-קל כדי לחטוף את התינוקת לאימוץ. האמא הרימה טלפון במקום לעיתונאי מוטי לייבל, שעצר את החטיפה. בית החולים איכילוב, שרואה עצמו שלוחה של משרד הרווחה, שם אזיק אלקטרוני על רגלה של התינוקת בת מספר השעות, שרק נולדה. התמונה הועלתה לפייסבוק, ובשעות הערב תשודר בצינור לילה, ומחר בעיתון הארץ, בוואלה ניוז ובכל אתרי החדשות שהגיעו לבית החולים לסקר את האירוע.
אותה פוסטמה משועממת לוטם בר-אל כתבה על גבי הפוסט המזעזע שאחת האימהות שיתפה את התגובה הנוראית: "איך אתם כל כך בטוחים שהתינוקת שהוצע עבורה צו, היא התינוקת שמצולמת עם האזיק?? רק כי מישהי כתבה?". הזונה המסופלסת עו"ס לוטם בר-אל, נאצית שלא ברא השטן, משמיצה הורים וילדיהם, ומשום מה אף אחד לא נכנס לבדוק מי זו השרמוטה, ומה מנענע לה את הכוס המפעפע מיצי רעל?
מיד תראו בסדרת תמונות את הבהמה המסופלסת שמלהגת נגד הורים שגורלם לא שפר עליהם, דברי בלע והשמצות. אם כך מעזה עובדת סוציאלית להתבטא בפייסבוק, תארו לכם מה עושה הזונה המסופלסת הזו ללקוחות שמגיעים למשרד הרווחה לקבל עזרה, איזה לעג ואיזה שירות זבל הם מקבלים מהחלאה הזו.
רצוי גם שתקראו את התגובות של נשים מכוערות במיוחד המתפקעות מצחוק על כאבה העצום של אמא שילדה לפני מספר שעות את התינוקת שלה, ומשרד הרווחה מונע ממנה להיניק תינוקת שאך זה נולדה, בלי שבדקו את כשירותה של האם או של האב. שני ההורים הם אנשים עובדים, ישרים והגונים ורוצים לגדל את התינוקת שלהם כמו כל ההורים. על כך אמרה אתי אגיסון בסרטון: "אומרים די! לא מחלישים אנשים חלשים. לחלשים נותנים יד", אלא שזונות מסוגה של הנאלחת לוטם בר-אל, לא מאפשרות זאת.
הנה התגובה של הנאלחת lotem bar-el
לוטם בר-אל חושבת שהיא יותר צדקנית משאר האדם, ושהיא "יודעת" דברים שאחרים לא יודעים והיא גם לא צריכה להוכיח אותם. הפוסטמה לוטם בר אל היא אישה נשואה (לגבר או אישה, זה לא משנה) והיא עוסקת בהפצת תעמולת השקר שכל האימהות הגרושות לא ראויות לגדל את הילדים שלהן, והאבות עברו משבר מהגירושין, ולכן גם הם לא יכולים להתפנות רגשית לגידול ילדיהם, לכן יש להוציא את הילדים למוסדות הרווחה, לפנימיות, אומנה ואימוץ.
כל הטענות שהפוסטמה לוטם בר-אל מביאה הן אילוזיה. משרד הרווחה זה ארגון פשיעה עם עובדות סוציאליות פרזיטיות, שכל היום יושבות בתוך קבוצות פייסבוק, ובמקום לעזור להורים או לכתוב תסקירים, הן עסוקות בלרכל, לאכול סלט עוף מוקפץ, לשתות דיאט-זירו, ולהפיץ דברי לשון הרע ושקרים נגד הורים טובים וראויים.
היה ותקבלו טלפון מהעובדת הסוציאלית לוטם בר-אל, דעו שמדובר בנוכלת חולת נפש הזוייה ומופרעת שתעשה הכול לנתק אתכם מהילדים שלכם ולתפור לכם תיק. אין לסמוך על האישה הזו. היא חיה בעולם הדמיון והשקרים שלה יתבטאו בתסקיר שקרי, שלא תדעו אפילו מאיפה צצים השקרים הללו.
נוכלת זו גם נוהגת להמליץ לנשים להתאפסן לכמה ימים במעון לנשים מוכות, רק כדי לייצר מראית עין של חומרה באלימות, כאשר אין אלימות. האישה הזו מסוכנת ומומלץ שלא לשתף איתה פעולה.
אצל לוטם בר-אל כל גבר מקומו במרכז קשר, בנימוקים שונים כמו: "להבטחת שלוותה של האישה", או "העדר אימון בין הגבר לשירותי הרווחה". יש לשלוח מייד מכתב לבית המשפט ולבקש שהנ"ל לא תתקרב לתיק, אלא אם כן אתם מוכנים לבלות כמה שנים טובות במרכז קשר.
לאישה הזדונית הזו יש היסטוריה ארוכה של תככים, מזימות ופעולות לניתוק קשר בין אבות וילדיהם.
תראו איך מצטלמת המכוערת, הדוחה באדם, בהמה גסה לוטם בר-אל, כשהיא חושבת שהיא נסיכת אנגליה. פשוט פסיכית. חובה על שירותי הרווחה להוציא את הבת שלה למרכז חירום. הרי ציידת הילדים הזו טוענת שמוסדות הרווחה הם המקומות האידיאליים לגידול ילדים, אז למה שלא תשלח את הבת שלה לשם?
הגבר שמנענע את הכוס הרחב כמו מנהרה של השרמוטה המסופלסת לוטם בר-אל. איכס כמה שהיא דוחה. איזה גבר יכול לגעת בה???
קישור מקוצר לפוסט: http://wp.me/p3VHfi-LL
אט אט מתגלים עוד ועוד פרטים מעברה של עו"ס שרית צרפתי, אשר כותבת דברי נאצה על הורים וילדיהם, לצורך סחר בילדים. עו"ס זו הודיעה היום לאמא שילדה אתמול תינוקת בבית החולים איכילוב, כי עליה להתייצב בבית משפט לנוער, חצי שעה לפני הדיון עצמו. עו"ס זו מגיבה בכל פוסט, בלוג, לרבות פייסבוק, ששם יש לה תמונות מחליאות בהן היא נראית מקומטת, תמונות המשקפת את פרצופה האמיתי של עו"ס זו.
כך למשל התגלה שעו"ס זו מקיימת יחסי מין עם גברים ערבים נשואים שנמצאים בהליכי גירושין בתיקים שהיא מטפלת, והיא מעודדת את הגברים להגיש תלונות כוזבות נגד האימהות כדי להוציא את הילדים למוסדות הרווחה ובעיקר לאימוץ. אבא אחד סיפר שהיא ממש עגבה עליו, התקשרה אליו בלי הפסקה, והוא כל כך פחד ממנה, שהוא שילם לה 10,000 ש"ח שהיא ביקשה ממנו "הלוואה", למרות שהוא יודע שהיא לא תחזיר את הכסף הזה.
הכי הרבה אוהבת שרית צרפתי "לטפל" במגזר הערבי. צרפתי, ניהלה רומן עם אחמד אבו-קאסם, גבר נשוי עם 7 ילדים מ- 2 נשים שונות. צרפתי, הבטיחה לו שהיא תדאג להוציא את הילדים למוסדות הרווחה והוא לא יצטרך לשלם מזונות לנשים. לבית המשפט היא לא דיווחה שהיא מקיימת איתו מערכת יחסים מינית, ושהיא מתראה איתו לא בקשר לעבודתה המקצועית.
בארץ דור חדש של עו"סיות רדיקליות, אשר גונבות תינוקות היישר מרחם האמא. היום בערב תשודר בתוכנית צינור לילה, ניסיון חטיפת התינוקת מאמא שרק ילדה בבית חולים איכילוב, וההוראה שנתנה עו"ס שרית צרפתי לבצע איזוק אלקטרוני לתינוקת בת מספר שעות.
בתמונה זו, שרית צרפתי העקומה נושאת נאום להשמדת מדינת ישראל.
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-LR
הקרב של דניאלה הרשאג, אמא של דייגו גבריאל, מטפס לשיאים חדשים של בריונות ממסדית, אטימות ואכזריות כלפי אמא בהיריון הנאבקת להשיב את בנה אליה.
יודגש, המאבק של דניאלה חוקי ולגיטימי. האם שובתת חצי שנה, מול ביתו של ראש הממשלה בירושלים, דורשת לקבל חזרה את בנה דייגו גבריאל, שנחטף על ידי משרד הרווחה לפני שנתיים, שלא כדין ומסומם במוסד רננים. ברשויות הרווחה שכחו שלילד יש אמא ומקומו לגדול בבית אימו, ולא במוסד שם הילד מסומם במקום לתת לו אהבת אם לה הוא זקוק. מצבו הפיזי והנפשי של דייגו גבריאל, הולך ומרע. מילד בריא, מלא שמחת חיים, הוא הפך לילד מדוכא, שלוקח כדורים פסיכיאטריים, שיערות ראשו נגזזו, וכל בקשותיה של האם להחזירו אליה, עולות בתוהו.
מי שאחראית על הפשע הנוראי הזה, זו השופטת טובה פרי, הידועה באטימותה והיותה חותמת גומי של הרווחה. יש לזכור, טובה פרי ניסתה להתאבד, כשהייתה בת 23 שנים, כשקפצה מקומה רביעית מביתה בתל-אביב. היא לא נפטרה, אלא הייתה במשך שנה שלמה בשיקום, ואח"כ הוריה מימנו לה לימודי עריכת דין, ומשם הדרך לשיפוט אנטי אזרחים, הייתה קצרה מאוד. טובה פרי, לא מקשיבה להורים ומתעלמת לחלוטין מבקשות שמוגשים לה. כל ערעור שמוגש נגד החלטות ופסקי הדין שלה, כשהוא מגיע לשופט שאול שוחט במחוזי, הערעור מתקבל. למרות זאת, הנהלת בתי המשפט לא טרחה להפריש את השופטת המזיקה הזו ללא פנסיה. רק נזקים היא גורמת.
שלשום, בלילה הכי קר שהיה מאז תחילת החורף, הגיעו פקחי עיריית ירושלים, בשעות הערב המאוחרות, כדי לגנוב שוב פעם לדניאלה הרשאג את האוהל, ולהשאיר אותה לקפוא למוות על המדרכה מול ביתו של בנימין נתניהו, תוך שהשוטרים האכזריים מאיימים על האמא האמיצה "אנחנו יכולים לעצור אותך אבל לא נעשה זאת". באמת חבל, כי לו היו השוטרים מביאים את דניאלה בפני שופט, הוא היה נותן הוראה חד משמעית להשיב לה את האוהל שלה לאלתר, והיה קובע כי המאבק שלה חוקי ולגיטימי.
לקריאת הכתבה ששודרה בערוץ 2, הקליקו בקישור כאן:
עזרי עמרם, ערוץ 2, http://reshet.tv/News_n/heb/news/Domestic/internal/articlenews,202286
נותרו לישון על מזרנים ברחוב – בלילה הכי קר בשנה
דניאלה הרסאג' ובעלה נמצאים כבר חודשים במאהל מול בית ראש הממשלה – במחאה על הוצאת בנה של דניאלה מחזקתה על ידי רשויות הרווחה. אלא שדווקא אתמול, בלילה הכי קר בשנה כשהטמפרטורות בירושלים היו קרובות לאפס, המאהל פורק: "חשבתי שבגלל הקור יניחו לנו".
אוהל המחאה פונה בלילה הקר ביותר בשנה: דניאלה הרסאג' נמצאת מחוץ לבית ראש הממשלה כבר כמעט חצי שנה – 171 יום – זאת במחאה על הוצאת בנה מחזקתה. דווקא הלילה (רביעי), כשהטמפרטורה בבירה הייתה קרובה מאוד לאפס, החליטו פקחי עיריית ירושלים להחרים לה ולבעלה את האוהל בו ישנו.
"חשבתי שבגלל הקור, הם יניחו לנו הפעם", מספרת הרסאג', "יכולתי להיות בבית שלי בתל אביב מול הטלוויזיה, אבל בחרתי להיות כאן ולהילחם על הילד שלי. אנחנו במשטר דמוקרטי ומותר לי למחות, אני לא אפסיק בגלל הביריונות הזו. אני בהריון בחודש רביעי עם תאומים וחשבתי שיתחשבו בנו, אבל לא היה להם אכפת, הם טענו שזה בסמכותם". לאחר שיחה קצרה, הפקחים פירקו את האוהל ואת שארית הלילה העבירו הרסאג' ובן זוגה בשקי שינה על הרצפה.
"מנסים להתיש אותנו, המחאה לא נעימה להם"
העירייה מכירה היטב את מחאתה של הרסאג'. היא נמצאת שם החל מחודש אוגוסט במחאה על הוצאת בנה מחזקתה לפני כשנתיים על ידי שירותי הרווחה, והנושא עדיין נמצא בערכאות משפטיות. לאחר שמיצתה כמעט את כל האפשרויות שלה, החליטה להקים מאהל מחאה מול ביתו של ראש הממשלה ולזעוק את זעקתה. מעת לעת מצטרפים אליה הורים נוספים הנקלעים למצב דומה.
"התעוררתי כולי מכוסה בקרחון", אומרת הרסאג' הבוקר אחרי הלילה הסוער שעבר על ירושלים. "הם מנסים להתיש אותנו, המחאה לא נעימה להם בעין, זה מובן. אתמול אפילו הציעו לנו מלונית, אבל יש באזור שכנים שמכירים אותנו ומציעים לנו בכל ערב את ביתם. יש משמעות להיותנו כאן, כל מה שביקשנו זה להישאר עם האוהל".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: חשוב לציין כי אין כל מניעה לקיים הפגנה מול בית ראש הממשלה בכל שעות היום. עם זאת לא ניתן להפוך את המרחב הציבורי למקום מגורים ולבנות מאהל לשינה החוסם את המעבר, אלא הצבת הצללה/גזיבו בלבד ללא לינה וללא שהייה בשישי מכניסת השבת ועד מוצאי שבת . הנוהל חל על כל המבקשים להפגין במקום ללא קשר לנושא ההפגנה או זהות המפגינים וקיימת אפשרות לקבלת אישור להארכת תקופת ההפגנה".
תגובת המערכת: כפי שתוכלו לראות בכל התמונות של דניאלה הרשאג, האוהל שלה לא חוסם שום מעבר. האוהל שלה מוצב חצי שנה מול בית ראש הממשלה, וכל יום – יומיים, העירייה גונבת את האוהל והציוד של דניאלה, ותורמים אדיבים מנפקים לה אוהל חדש. דניאלה לא מפריעה לאיש. מה שמפריע לעירייה זה חשיפת הפשעים של חטיפת ילדים סיטונאית מהוריהם לצורך אכלוס מוסדות הרווחה המופרטים ותעשיית האימוץ המשגשגת.
התמונות מעמוד הפייסבוק של דניאלה הרשאג https://www.facebook.com/daniela.herszage?fref=ts
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/pxMec-3W0
איזוק תינוקת בת יום באזיק אלקטרוני, בהוראת משרד הרווחה, ללא אישור ההורים או צו שופט.
עו"ד יערה רשף, התנדבה להגיע לבית החולים בחצות הלילה, ביחד עם העיתונאי מוטי לייבל, לחלץ את התינוקת המוחזקת בבית חולים ליס בכפיה, ללא צו בית משפט.
השוטר ישראל קמינסקי, חסר בסיסית בזכויות אדם או בחוק, השיב לעורכת דין: "רוצים את התינוקת, תפנו לבית משפט תקבלו צו".
למחרת, עו"ס יהודית לוי הודיעה לאם, בהתראה של חצי שעה, כי עליה להתייצב בבית המשפט לנוער לדיון חירום בעניין התינוקת אותה ילדה.
כרגע התינוקת נמצאת בבית החולים איכילוב, עד אשר העו|"ס תבצע ביקור בית אצל האם, ותאשר את תנאי המגורים של בני הזוג.
תורמים אדיבים, התגייסו לנפק לאמא את כל צרכיה, ואתי אגיסון, הפעילה החברתית, מלווה מקרוב את ההליך.
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-M2
אזיק אלקטרוני, בדרך כלל מוצמד לעבריינים שלא יוכלו לברוח. הפעם הוא הוצמד לתינוקת בת יומה.
כבר שבוע שלם שהתינוקת נמצאת בתינוקיה של בית חולים ליס איכילוב תל אביב, כשהיא אזוקה באזיק אלקטרוני. הסיבה: כדי שהיא לא תברח מהתינוקיה, או תיחטף. היא בת שבוע ואיך היא בכלל יכולה לברוח מהתינוקיה אתה שואל?
התשובה היא, שרשויות הרווחה לא מוכנים שרשויות הרווחה יגדלו אותה, ואזקו אותה באזיק מצפצף ברגע שמוציאים אותה מהתינוקיה.
בשבוע האחרון, מרגע לידתה בעצם, ההורים יצאו למאבק ברשת. הם לא מוכנים לוותר על התינוקת הקטנה שלהם.
ההורים שניהם עובדים. האמא אומרת אני אוהבת את בתי מאוד ולא מוכנה לוותר עליה. האבא אומר, יש לנו אמצעים לגדל אותה.
פעילים חברתיים נרתמו לסייע להורים.
בסרטון שומעים את עו"ד יערה רשף והעיתונאי מוטי לייבל.
עו"ד רשף: "איפה אנחנו חיים?"
ברגעים אלו ממש, מתקיים דיון בבית משפט לנוער ת"א, אצל השופט נעם שילה. עו"ד ורדה ברכה שטיינברג מייצגת את ההורים.
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-M5
עושים צהריים עם יעל דן, ינואר 2016
חוזרים לנושא שעוסקים בו הרבה לאחרונה, הוצאת תינוקות מאימהותיהן מיד עם לידתן. מהתינוקת של מיכל שנאזקה מרגע לידתה, ועד לתינוקת שכעת נחטפה מבית חולים שערי צדק ירושלים.
לקרן, שם בדוי, לקחו את התינוק מיד עם לידתו, לקחו אותו כבר, לאחר שנולד לפני שלושה ימים מבית החולים שערי צדק ירושלים. הרווחה החליטה שהאם קרן לא תוכל לגדלו, ולקחה אותו בכוח מהאם בת ה- 19, כשכל האימהות מסביב בוכות יחד איתה.
שיחה עם האם קרן, שם בדוי. עוד לא הוציאו לאמא את התפרים מהניתוח הקיסרי. האמא ילדה ביום רביעי, ויצאה בידיים ריקות בלי התינוק בזרועותיה מבית החולים.
האמא מספרת: הייתי בחדר התינוקייה, וראיתי איך שלקחו את התינוק מידיה של אמא שלי. הייתה לי ועדה בבית החולים בבית החולים, אחרי הלידה, ופקידות הסעד לקחו את התינוק. באותה ועדה אמרתי להם שאני לא מוכנה שיקחו את התינוק, אבל הם השתיקו אותי, איימו עלי ועל אמא שלי והתינוק, שאם אמא שלי לא תביא את התינוק, אז הם יעשו את זה בכוח, ובאמת לקחו את התינוק מאמא שלי בכוח.
הרימו את התינוק בכוח מהידיים של אמא שלי, וברחו עם העגלה והכל.
כשראיתי את זה קורה, חשכו עיני!!! ברווחה אומרים שאני עדיין צעירה, ובגלל זה אני לא יודעת לגדל את הילד, לקום בלילה לדאוג לו. זו הסיבה היחידה, רק בגלל שאני צעירה. אני בת 19.
עו"ד יוסי נקר ועו"ד ורדה שטיינברג מייצגים את האם הצעירה.
עו"ד יוסי נקר: האמא בת 19, ובעצמה עם היסטוריה של רווחה. היא הייתה ילדת רווחה ומוכרת על ידי משרד הרווחה. אנחנו קוראים לזה במקרה שלה "עיקרון שימור הלקוחות". ברגע שהיא ילדת רווחה, יודעים מי היא. כל ההיסטוריה שלה פרוסה.
קרן לא זונה או נרקומנית, זה לא המקרה.
ערכו לאמא וועדה יום וחצי אחרי הלידה בתוך בית החולים שערי צדק בירושלים ומיד אחר כך הוציאו את התינוק ממנה בצו חירום. ההליך לא עבר ביקורת שיפוטית, ולא נראה לי שמישהו בא או חשב…
יעל דן: העירייה מנועה מלהעביר מידע.
עו"ד יוסי נקר: יש סימביוזה בין בתי המשפט למשרד הרווחה, כל אחד מעביר אל השני את האחריות. במקרה הזה, לא פנו לבית המשפט.
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-M8
קטינה בת 11 שנים, כלואה חודש ימים באשפוז כפוי במחלקה הפסיכיאטרית בבית חולים הדסה בירושלים. עוה"ד יוסי נקר וורדה שטיינברג המייצגים את הקטינה והוריה, פנו לבית משפט לנוער, שופטת אביטל מולד, שהוציאה צו לשחרור הקטינה לאלתר.
בשיחה טלפונית שניהל עו"ד יוסי נקר עם אלה קיאנסקי, מנהלת המחלקה הפסיכיאטרית, סירבה לשחרור הקטינה, בלא שהיא מנמקת מדוע היא מחזיקה קטינה בניגוד לצו בית משפט.
בשיחה שנערכה על ידי העיתונאית לורי שם טוב עם האחות חנה, נאמר לה "הילדה נמצאת כאן תחת צו. תתקשרי מחר בבוקר, מנהלת המחלקה תהיה".
התנהגות מנהלת המחלקה הפסיכיאטרית אלה קיאנסקי, מדיפה שחיתות, מרמה ואשפוז כפוי שלא כדין לצרכי סחר בילדים ותאוות בצע.
עו"ד יוסי נקר בדרך לבית החולים הדסה, בליווי המשטרה לחילוץ הקטינה.
הקלטה תועלה בהמשך.
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-Md
בעקבות פרסום שבוצע אצלנו לפני מספר דקות, על כליאת קטינה בת 11 שנים באשפוז פסיכיאטרי כפוי במחלקה פסיכיאטרית ילדים בית חולים הדסה בירושלים, כשד"ר אלה קיאנסקי מנהלת המחלקה הפסיכיאטרית מסרבת לשחרר את הקטינה, למרות צו בית משפט של השופטת אביטל מולד, המורה על שחרור מיידי של הקטינה, התערבה ד"ר טל ברגמן ראש גף בריאות הנפש במשרד הבריאות, והורתה על שחרור הקטינה לאלתר.
אנו מודים על התערבותה המיידית של ד"ר טל ברגמן, שפעלה ביחד עם עוה"ד יוסי נקר וורדה ברכה שטיינברג, לשחרור הקטינה לביתה.
להלן הכתבה שפורסמה:
אלה קיאנסקי מנהלת מחלקה פסיכיאטרית ביה"ח הדסה ירושלים מבצעת כליאת קטינה בת 11 בניגוד לצו השופטת אביטל מולד מהיום המורה "שחרור הקטינה לאלתר!"
קטינה בת 11 שנים, כלואה חודש ימים באשפוז כפוי במחלקה הפסיכיאטרית בבית חולים הדסה בירושלים. עוה"ד יוסי נקר וורדה שטיינברג המייצגים את הקטינה והוריה, פנו לבית משפט לנוער, שופטת אביטל מולד, שהוציאה צו לשחרור הקטינה לאלתר.
בשיחה טלפונית שניהל עו"ד יוסי נקר עם אלה קיאנסקי, מנהלת המחלקה הפסיכיאטרית, סירבה לשחרור הקטינה, בלא שהיא מנמקת מדוע היא מחזיקה קטינה בניגוד לצו בית משפט.
בשיחה שנערכה על ידי העיתונאית לורי שם טוב עם האחות חנה, נאמר לה "הילדה נמצאת כאן תחת צו. תתקשרי מחר בבוקר, מנהלת המחלקה תהיה".
התנהגות מנהלת המחלקה הפסיכיאטרית אלה קיאנסקי, מדיפה שחיתות, מרמה ואשפוז כפוי שלא כדין לצרכי סחר בילדים ותאוות בצע.
עו"ד יוסי נקר בדרך לבית החולים הדסה, בליווי המשטרה לחילוץ הקטינה.
הקלטה תועלה בהמשך.
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-Mg
המערכת פשוט נדהמת מחדש עד כמה שטני השופט יצחק עמית. כל מה ששופט זה נוגע בו, גורם נזק לרעת האזרחים. הפרופסורים בבתי הספר למשפטים ממשיכים ללמד את התיאוריות היפות שלהם, בלי לשים לב ששופט זה, בעצמו משכתב לחלוטין את כל דיני המשפחה והרווחה, הכל לרעת האזרחים ובשיטות ברוטליות, גועליות, סטנליסטיות, היישר ממרתפי העינויים של הק.ג.ב. יצחק עמית. זה האיש.
פסק דין מבחיל של העליון בהובלת השופט יצחק עמית, בו קביעות שקריות בפתיחת פסק הדין: "הוא ננטש בלידתו". בעוד שהאמת היא, דודו דהאן נחטף מאימו מחדר הלידה בבית חולים בטר. נאמר לאם הצעירה שהתינוק נפטר. על כך העידה אחות בית החולים "האמא סירבה להאמין שבנה נפטר, וביקשה לראות את התינוק".
ראו תחקיר כרמלה מנשה, מבט שני: תינוק בגולאג ישראלי – סיפור חייו של דודו דהאן שנחטף מאימו מבית חולים בטר ביום היוולדו ועד לתיוגו כמפגר במוסד מקים
פסק דין שנפתח בשקר, המשמעות שכל פסק הדין יהיה רצוף שקרים, ואכן זה הקו של יצחק עמית: שופט דוחה. הוא דוחה את האזרחים. דוחה את המערערים. דוחה את כל כל מי שעומד מולו.
דהאן נחטף מאימו ביום לידתו, האומנים לא רצו לגדל אותו והשליכו אותו בגיל 7 שנים, שזה מחדל עצום של הרווחה: אי פיקוח על איכות משפחת האומנה. הרווחה הכניסה את דודו בגיל 7 למעון נעול מקי"ם כשהוא מתוייג כמפגר. בשנת 1998 דודו עבר אבחון בפני ועדה שקבעה כי הוא אינו בעל פיגור שכלי, ובעקבות זאת הוא עזב את מעון מקי"ם בגיל 30. למרות זאת, המדינה המשיכה לשמש כאפוטורופוסית על גופו ורכושו.
בשנת 2006 ניתנה לדודו קיצבה על ידי המל"ל כבעל פיגור שכלי קל על סמך קביעות עבר. בשנת 2008 הוגשה לביהמ"ש מחוזי תביעת נזיקין, נשוא הערעור, באמצעות עוה"ד עופר רון ומוטי קראוס. בשנת 2010 ביהמ"ש לענייני משפחה ביטל את האפוטרופוסות של "אקים אפוטרופוסות" שהיה על דודו דהאן.
אין חולק על כך, שהמדינה התרשלה באבחון שגוי של דהאן, הכוללים התעללות והזנחה במעון מקי"ם, כליאת שווא ועוד. בלהה גילאור מהמחוזי חיפה, דחתה את התביעה של דודו דהאן, וקבעה שהוא זכה ל"נגיעות חסד". פסק הדין המרתיח, בו קבעה גילאור שדודו דהאן לא סובל מתסמונת פוסט טראומטית וקשייו התפקודיים כיום לא נובעים משהייתו במעון נעול 23 שנים, זכה לביקורת חריגה של כתב ידיעות אחרונות יגאל סרנה, שהוציא כתבה ביום 10/1/14: "אוטם שריר הלב", וציטט את המשפט של פרנסואה מוריאק: "הדבר הנורא שבעולם הוא צדק מנותק מן החסד".
עוה"ד עופר רון ומוטי קראוס, הגישו לפני שנתיים ערעור על פסק הדין של גילאור לעליון. הערעור שכב על שולחנו של יצחק עמית, והיום הוא החליט להוציא את פסק הדין המזעזע תחת ידיו ביחד עם חבר מרעיו זילברטל ומזוז (המסוכסכים זה עם זו).
לשון החוק קובעת, כי ברגע שישנה עוולה נזיקית, כמו במקרה של דודו דהאן, שנגרמה על ידי המדינה, על המדינה לפצות את הניזוק. אלא שהשופט עמית, סובל ממינעד של אי שפיות שיפוטית, כמו שראינו במספר פסקי דין שיצאו תחת ידיו. הוא ממציא הלכה חדשה: "התיישנות נגד חלק מהנתבעים שיש בה לדחות את כלל התביעה".
השופט יצחק עמית מצטט: "יכולת הטיפול המוסדי בבעלי פיגור קל היתה מוגבלת, בעיקר בגלל חוסר בתקצוב ובידע מקצועי. … המערער הופנה למעון רק לאחר שהניסיון לקלוט אותו במסגרת של משפחת אומנה לא צלח, בין היתר בשל הפרעות התנהגות של המערער, ונקבע כי בנסיבות אלה ההחלטה לשבץ אותו במעון היתה "האלטרנטיבה המיטבית" עבורו". ממש. כמו לקבוע שמחנה הריכוז אושוויץ, היה מקום פסטורלי לגידול ילדים.
יצחק עמית, מעלה קביעות חדשות בערעור בחוסר סמכות, וטוען כי בית המשפט המחוזי לא דן בעניין התיישנות וקובע שהתביעה נגד המשיבים 1-5 הוגשה רק ביום 15.9.2008, לאחר שחלפו כתשע שנים מאז עזב דודו את המעון. "לא עלה בידו של המערער להראות מדוע לא תחול התיישנות על תביעתו כנגד המדינה והמעון".
הצביעות של עמית לא יודעת גבולות. בעמ' 2 סעיף 2, הוא קובע במפורש: "בשנת 2010 ביטל בית המשפט לענייני משפחה את האפוטרופוסות של המשיבה 4 על המערער". פירושו של דבר, לא חלה התיישנות על התביעה. דודו דהאן היה תחת צו פיקוח ואפוטרופוסות של המדינה, ומירוץ ההתיישנות מתחיל מרגע שהוסר צו הפיקוח והאפוטרופוסות. השופט עמית, יוצר הבדלה מעושה בין האפוטרופוסים 4 ו- 5 שהם עו"ס יזהר דאמרי ומעון מקים, בעוד שמינוי האפוטרופוסים 4 ו- 5 ניתן על ידי המדינה וכך גם ביטול האפוטרופוסות שגם הוא ניתן על ידי המדינה בשיהוי ניכר, כמו שקבע עמית בהמשך, כך שלא ניתן לעשות הפרדה או הבדלה מלאכותית בין נתבעים 1-3 לבין נתבעים 4-5.
גם הטענה שדודו לא הוכיח "תקופת הסתגלות" מרגע שהשתחרר מהמעון, היא שקרית. דודו לא ידע על העובדות המקימות עילת תביעה. עובדה היא, כי דודו לא מצא את עצמו, לא הצליח להתפרנס בכבוד ורק כעבור שנים של חיי דוחק ביקש קיצבה מהמל"ל על קביעות עבר של פיגור, והמל"ל אישרו את הקיצבה.
על כך קובע עמית "המערער הגיש בשנת 2005 תביעה למוסד לביטוח לאומי, וזכה לקצבה בהתאם לאחוזי נכות שנקבעו לו על בסיס אבחונו התפקודי כבעל פיגור קל. על פני הדברים נראה שהמערער טוען טענות הפוכות ומנסה לאחוז במקל משני קצותיו: לקבל קצבה כאדם בעל פיגור ולצד זאת להגיש תביעה נזיקית בטענה שהוא אובחן כמפגר בשגגה ונגרם לו עוול". את הטענה הזו הסביר עו"ד עופר רון, שמדובר בתביעה "אוטומטית" שהתקבלה נוכח עברו של דודו במעון. במקום שהמל"ל יתנו לדודו קיצבה על פוסט טראומה על כליאתו, נתנו לו קצבה על פיגור קל בעברו.
יצחק עמית קובע: "בעוד שהמערער והעדים מטעמו תיארו תמונה מחרידה של מעון שהתנהל בדרך שמזכירה את סיפורי צ'רלבס דיקנס ואף גרוע מכך, המעון והעדים מטעמו ומטעם המדינה ציירו תמונה אידילית של מסגרת חמה, אוהבת ודואגת לחוסים. לא מצאתי עילה להתערב בקביעותיו העובדתיות של בית משפט קמא, אשר מנומקות בפירוט וביסודיות, ומתבססות הן על עדויות בעל פה והן על מסמכים בכתב מזמן אמת".
עד היום מוסדות הרווחה, הם מוסדות להתעללות בילדים וחוסים, ועובדה היא שהשופט מתאר בעמ' 4: "אמנם במהלך שנות ה- 90' נבדקו על ידי משרד הרווחה חשדות לאלימות של אנשי צוות כלפי דיירים, ואף הוגשו תלונות למשטרה". מן המפורסמות והידועות הן, שמשרד הרווחה מטייח את כל מעשי ההתעללות במוסדות שלו, כולל בנווה יעקב, פנימיית רננים ועוד.
למה קיימת ערכאת ערעור, אם השופט קובע מלכתחילה שעמדת חברתו בלהה גילאור, לא ניתן להשיג עליה? למה יצחק עמית וחבריו מקבלים משכורת בבית משפט עליון אם לא לדון בטענות הערעור? מדובר בשופט שהוא ביזיון לעליון.
יצחק עמית ממשיך: "כידוע, התרשלות איננה נבחנת בחכמה שלאחר מעשה אלא בהתאם לסטנדרט הראוי ולדרכי הפעולה שהיו זמינים באותו מועד, וכך עלינו לנהוג גם בבחינת המקרה דנן". כך ממציא עמית הלכה וקובע שלא ניתן לבחון התרשלות נזיקית בדיעבד, ואפשר להכניס לתוך הארסנל הזה כל דבר, כמו לקבוע שאחיזות "Holding" במרכז חירום, הן דבר שהיה מקובל.
עמית כותב: "בנוסף, במסגרת ההליך הנוכחי נבדק המערער על ידי שלושה מומחים שונים ושלושתם זיהו אצלו מגבלות. בחוות דעתה של ד"ר פסקין, המומחית מטעם המערער, נאמר כי המערער "אינו מסוגל היום לנהל חיים עצמאיים", אך נטען כי הדבר נובע משהותו הממושכת במעון; על פי חוות דעתו של פרופ' נוי, שהוגשה מטעם המשיבים 5-4 , דפוסי ההתנהגות של המערער מתאימים ל"הפרעת פיגור שכלי ברמה גבולית עם תפקוד מינימאלי"; ובחוות דעתו של ד"ר כץ, מטעם המדינה, אובחן המערער כאוטיסט בתפקוד גבוה, ונאמר כי אבחונו של המערער בעבר כבעל פיגור שכלי קל נעשה על-פי ההגדרות שהיו מקובלות באותם ימים. מבין חווֹת הדעת העדיף בית משפט קמא את חוות דעתו של ד"ר כץ, וכידוע "מקום בו בחרה הערכאה הדיונית לבכר חוות דעת של מומחה אחד על פני משנהו בשאלות של מומחיות ומקצועיות, הרי שערכאת הערעור אינה נוטה להתערב בכגון דא".
גילאור בחרה בחוות הדעת הנוחה לה, מטעם המדינה של מומחה שקבע את מה שביקשו ממנו מראש לקבוע. עמית הסכים איתה. כל מה שהוא לרעת האזרח, הוא מסכים, גם אם מדובר בגזר דין מוות לאזרח, עמית תמיד בעד. דודו הושם במעון למפגרים, התייחסו אליו כאל מפגר, ולא נתנו לו להתקדם ולהתפתח כאדם רגיל, כמו שכל ילד זוכה במסגרת תרבותית. הוא גדל במקום שהנמיך אותו שכלית עד גיל 30 שנה. ברור שיהיו לו מגבלות בהתפתחות העתידית שלו.
כמה נבזה עמית? אפשר להבין מהמשפט: "המשיב 5 (עו"ס יזהר דמארי) אינו חולק כי הוא התנגד ליצירת קשר בין המערער לבין אמו, אך לדבריו המניע לכך היה טובתם של המערער ומשפחתו. מכל מקום לא מצאתי ממש בטענה כי המשיבים 4-5 פעלו לשם השאת רווח כספי ובניגוד לטובתו של המערער". שופט מהגיהינום, בלי לדחות טענות הוא לא מצליח לישון בלילה.
"נחזור ונציין את המובן מאליו, כי על מנת לזכות בפיצוי מחוייב התובע להוכיח התנהגות עוולתית שגרמה לו נזק. בענייננו, כל שניתן לומר הוא כי באופן כללי לא תמיד התנהל המעון ללא דופי, אך מכאן לא נובע שנגרם למערער נזק ספציפי בר-תביעה". הנ"ל מעמ' 13, אז מדוע בעמ' 6 הוא כותב: "יוער כי במסגרת הדיון בערעור הצענו לצדדים להגיע לפשרה אך הצעתנו לא התקבלה". אם הייתה מתקבלת ההצעה לפשרה, כמה פיצויים היו נפסקים לדודו? מה סכום הפשרה שהוצע? את זה עמית לא מציין. צביעות שיפוטית.
בשיא החוצפה קובע עמית בעמ' 16: "בשולי הדברים יחוער כי ביטול האפוטרופוסות לקה בשיהוי ניכר. עוד בשנת 1999, לאחר האבחון שבו נקבע שהמערער איננו בעל פיגור, ביקשה המשיבה 4 להשתחרר מתפקידה כאפוטרופא, אך רק בשנת 2007 הוגשה בקשה מתאימה לבית המשפט לענייני משפחה, ורק בשנת 2010 ניתנה הבחלטה על ביטול האפוטרופוסות. מאחר שהתמשכות ההליך לא גרמה למערער נזק בר-תביעה, אין לכך השפעה על ההכרעה בערעור ואין צורך להרחיב בנושא".
המשיבות 4 ו- 5 קיבלו כסף מהמדינה על היותם אפוטרופוסים של דודו דהאן, ועשו זאת למען ניפוח הכיס הפרטי שלהם. כל עוד הם האפוטרופוסים של דודו דהאן, אין לדודו יכולת לנהל חשבון בנק או לנהל חיים עצמאיים. דודו נולד מחדש בשנת 2010 כשבוטל צו האפוטרופוסות וחייו חזרו לשליטתו.
בעמ' 20 מציין השופט בעניין הנזק:
"בהחלטתה של ועדת האבחון משנת 1998 נאמר לגבי המערער כי "סביר להניח שחלק מתגובותיו הרגשיות הקיצוניות, המתבטאות באלימות פיזית, קשה נובעות קרוב לודאי בחלקן על רקע חסכים ראשוניים עמוקים בהמצאותו במשך שנים רבות במסגרת שלא ענתה על צרכיו האינטלקטואליים והרגשיים". לכאורה הדברים מלמדים על נזק שנגרם למערער כתוצאה משהותו במעון, ולמרות זאת אין בידי להסתמך על דברים אלה לצורך הדיון. תחילה יש לציין כי ד"ר כץ, שבית משפט קמא העדיף את חוות דעתו על פני המומחים האחרים, שלל את הקשר בין הליקויים בתפקודו של המערער לבין שהותו במעון. לצד זאת, גם אם תינתן עדיפות לוועדת האבחון על פני חוות דעתו. אינני סבור כי יש בכך כדי להועיל למערער."
למה אין בכך להועיל לדודו דהאן? הרי זו מטרת הערעור וזה תפקידם של שופטי העליון, לעשות צדק, לפצות את דודו על הנזקים שנגרמו לו. מדוע להעדיף את חוות דעת ד"ר כץ, על פני חוות הדעת של ד"ר פסקין, מטעם דודו? על כך עמית לא משיב.
סעיף 23 לפסק הדין, מודה השופט עמית שמגיע לדודו דהאן פיצוי, אולם הוא דוחה את מתן הפיצוי בגלל מחסום ההתיישנות:
"גם אם נניח שמבחינה אובייקטיבית היה עדיף למערער להישאר במעון, עדיין במשך תקופה מסויימת, הוא סבל נזק לא ממוני בשל עצם האיחור באבחון והמשך השהייה במעון כתוצאה מהפרת החובה החקוקה על ידי המדינה, ועל כך לכאורה ניתן היה לזכות את המערער בפיצוי.
לפיכך, אני מוכן להניח כי נגרם למערער נזק כתוצאה מכך שהובא בפני ועדת האבחון רק בשנת 1998. אלמלא מחסום ההתיישנות, אשר מוביל כאמור לתוצאה של דחיית הערעור, ראוי היה לפסוק פיצוי לטובת המערער. למעלה מן הצורך אציין כי עסקינן במצב מורכב ורגיש שמקשה באופן ניכר על כימות הנזק, ויש להדגיש כי המערער לא הוכיח שנגרם לו נזק ממוני כלשהו (לרבות הפסד השתכרות)".
לקראת סיום פסק הדין, סעיפים 24 – 25, עמית קובע:
"הדעת איננה נוחה מכך שהמערער יצא בידיים ריקות לאחר הליך ממושך, שבמסגרתו עלה בידו להוכיח כי המדינה התנהלה כלפיו שלא כדין וגרמה לו נזק בר-פיצוי.
בנסיבותיה הייחודיות של הפרשה, וכפי שהוסבר לעיל, מצאתי לחייב את המדינה לשלם למערער הוצאות משפט, עבור הדיון בשתי הערכאות, בסך 250,000 ש"ח".
יצחק עמית, שופט לא החלטי. אם הוא קובע שהמדינה גרמה נזק לדודו דהאן, שיפצה אותו בסכום כסף שיאפשר לדודו לשקם את חייו. והנה הפלא ופלא, דהאן שהפסיד, מקבל הוצאות בסך 250,000 ש"ח, שזה סכום ההוצאות הגבוה ביותר שנפסק אי פעם. מישהו שמע על דבר כזה שהמפסיד מקבל לזכותו הוצאות? אנחנו לא שמענו שלבית משפט יש סמכות לתת הוצאות כה משמעותיות למי שמפסיד. השופטים זילברטל ומזוז שהובאו כאסיסטנטים לדיון, ולא השתתפו בכתיבת פסק הדין וכנראה שגם לא קראו אותו.
לקריאת פסק הדין בקובץ pdf הקליקו כאן:
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p3VHfi-Mk
"אם מותר לשלטון, מבחינה עקרונית, למנוע הבעת דעה, אין לדבר הזה גבול". (ישעיהו ליבוביץ')
פברואר 2016 – ת"פ 54376-12-14 – מדובר בעיתונאית שפרסמה ברשתות החברתיות אודות עובד ציבור ציבור ששימש כמנכ"ל משרד הרווחה. הפרסום כלל בעיקר התנהגות לא נאותה כלפי הרשויות כגון מכתבי התראה על עיקולים בגין אי תשלום חובות עירייה, ועד בית, ועוד. העיתונאית מעצם היותה עיתונאית המעבירה מידע לציבור העבירה את המידע שקיבלה על התנהגות יוסי סילמן כלפי הרשויות משום שסברה שיש בכך עניין ציבורי.
כדי להרשיע את העיתונאית השתמש שמאי בקר בדמגוגיה משפטית ועיוות המשפט ורוח הדמוקרטיה הישראלית. שמאי בקר ניצל בציניות וברמיה היות העיתונאית נפגעת משרד הרווחה שנפגשה עם יוסי סילמן בהיותו מנכ"ל משרד הרווחה.
סירוס העיתונאות
בשלב הראשון קבע שמאי בקר כי העיתונאית ביצעה את המעשה שלא מתום לב מסיבות אלו:
– שבועות קודם לכן לא צלחו פגישותיה עם יוסי סילמן לקבוע הסדרי ראיה עם ילדיה אותם אינה רואה במשך שנים.
– תגובית שפרסמה העיתונאית בפייסבוק בעניין סילמן.
– העיתונאית לא ביקשה תגובת סילמן. (הערה: יש מקום בבלוג של העיתונאית מקום לאינספור תגובות).
– העיתונאית לא פרסמה בכתבתה גילוי נאות שנפגשה עם סילמן.
"סיבות" אלו הינן אבני נגף שמנסה שמאי בקר להציב לעיתונאי הרוצה לפרסם מאמר. שמאי בקר מתרה בעיתונאים ומזהיר אותם כי לפני פרסום יוודאו כי הם, העורכים שלהכם, המו"ל, בעל העיתון ועוד בעלי כוח בעיתון כי אין להם עניין אישי עם עם נשוא הכתבה, ואם יש לציין, ולהיזהר בתגוביות בפייסבוק באשר לנשואי הכתבה ועוד אבני נגף, שאם לא יזהרו יהיו חשופים לפגיעה בפרטיות ולשון הרע.
זאת ועוד העיתונאית פירסמה ומפרסמת כל העת פירסומים נוספים על נשואי כתבה נוספים, מדוע תימנע מפירסום על יוסי סילמן?
לאחר שסירס את העיתונאות בשלב הראשון טוען שמאי בקר בשלב השני כי גם אם פעלה העיתונאית העיתונאית בתום לב הרי שמדובר בפרסומים שאין להם עניין ציבורי. נשאלת השאלה האם יש עניין ציבורי לכך שעובד ציבורי המנהל תקציבים של מילארדי ש"ח אינו משלם כהלכה חובותיו לרשויות ומקבל בשל כך מכתבי עיקול? ובכן העיתונאית ורבים אחרים סבורים שכן, וזה אכן פורסם בתקשורת.
משוא פנים לעובדי ציבור
שמאי בקר כותב בסעיף 39 להכרעת הדין "שמם הטוב ופרטיותם של עובדי ציבור – לא יכולים להיות למרמס" – טענה זאת נכונה בעיקר לאזרחים מו השורה ופחות לעובדי ציבור בשל הגנות לשון הרע לפרסומים נגד עובדי ציבור. שמאי בקר מטעה ומסלף בפרשנות חוק לשון הרע כביכול עובדי ציבור מוגנים יותר משאר האזרחים בלשון הרע בעוד ההיפך הוא הנכון.
הכרעת הדין של שמאי בקר רוויה בהערות מטופשות רבות נציג שתיים מהם: "ספק רב בליבי אם היו הפרסומים רואים אור על ידה או באתרה – לו היה סילמן נענה לכל בקשותיה." (סעיף 27 להכרעת הדין) – ועל זה נאמר "אם לסבתא היו גלגלים היתה אוטובוס" או "ב'אם' אפשר להכניס את כל פריס לבקבוק".
סעיף 33 להכרעת הדין כותב שמאי בקר: "אם פלוני חנה מספר פעמים ב"אדום – לבן", למשל 2, משך השנים, ולא שילם הדוחות – הפסול הוא למשרה ציבורית?" – על זה נאמר "מה עניין שמיטה להר סיני" הרי העיתונאית פרסמה הודעות עיקול חשבון למכ"ל משרד הרווחה על חובות שאינו משלם לרשויות
אמירה מטופשת נוספת של שמאי בקר ניתן לראות בסעיף 39 "פגיעה בעובדי ציבור העושים מלאכתם הקשה – לא תסכון" – ומה על פגיעה בנכים וחסרי ישע, או האם עובדי ניקיון ועובדי קבלן עובדים פחות קשה ומרויחים יותר כסף מעובדי ציבור?
סוף דבר
התנהגותו של שמאי בקר בהכרעת הדין מעלה צחנה של רוח פאשיסטית ורמיה כדי להרשיע עיתונאית העובדת קשה להביא לידיעת הציבור עוולות נוראות של רשויות הרווחה לאזרחים טובים. שמאי בקר שימש עלה תאנה לפשעי משרד הרווחה בדרך של ניסיון כושל להשתיק עיתונאים בעידן הסייבר.
הכרעת דין – ת"פ 54376-12-14 – פרקליטות מחוז ת"א נ' לורי שם טוב, קובץ pdf